Proč se trhá linecké těsto. Důvodů může být více. Poradíme, jak jim předejít
Na svátečním stole nesmí linecké cukroví chybět. Křehké tvary, promazané marmeládou, čokoládou nebo naplněné krémem, patří mezi tradiční vánoční dobroty. Povrch lze ozdobit mnoha způsoby.
Linecké těsto je velmi jednoduché a zkušená hospodyňka nebude mít s jeho přípravou žádné problémy. Pro začátečníka může být příprava složitější, protože si musí pohlídat pár chyb, které mají vliv na výslednou konzistenci těsta.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jaké chyby ovlivní soudržnost těsta
Chyb je několik, ale dá se jim lehce předejít:
- Suroviny nemají stejnou teplotu - stačí je večer vyndat na linku.
- Místo másla používáme nekvalitní tuk, který obsahuje příliš vody.
- Zbytečně doléváme mléko, když se zdá těsto řídké.
- Vypracované těsto nenecháme dostatečně odležet, takže se neuvolní lepek.
- Těsto nesmíme dlouho zpracovávat, aby se nepřehřálo.
- Těsto při rozvalování příliš podsypáváme moukou.
- Zbytky těsta zpracujeme už jen jednou - pak obsahují příliš mouky.
Jak rozválet těsto pomocí fólie vám poradí naše video:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 3 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 4 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 6 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 18 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 23 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 23 hodinami
Komentáře