Sádlové koláčky: S našimi tipy budou hned hotové a svou chutí předčí ostatní cukroví
Jakkoliv podivně to může znít, základem těsta na sádlové koláčky je opravdu sádlo spolu s moukou a cukrem. Pokud toto cukroví neznáte, je na čase ho vyzkoušet. Nebojte se použití sádla, není v nich téměř znát.
Sádlové koláčky mají dlouhou historii, v posledních letech se však v domácnostech objevují méně a méně. Proto pro vás máme tipy k ulehčení jejich přípravy. Už tak snadné sádlovky připravíte jako lusknutím prstu a k tomu vás nadchnou svou chutí.
Mohlo by vás zajímat
Praktické tipy k přípravě sádlovek
S našimi tipy bude příprava ještě snadnější a rychlejší:
- Sádlo používejte to v kostce a předem ho nechte zteplat na pokojovou teplotu.
- Lepí se vám těsto? Dejte ho na chvíli vychladit do lednice.
- Pokud se vám sádlové koláčky při pečení „rozjely“, dali jste do těsta více sádla, než bylo uvedeno v receptu nebo jste měli troubu vyhřátou na vyšší teplotu. Předejít rozjetí můžete i vtisknutím těsta do formiček, jako se to dělá u pracen.
- Popraskané koláčky značí příliš dlouhé pečení.
- Těsto je po upečení velmi křehké? Nechte ho před další manipulací vychladnout.
- Marmeláda s ořechy nejsou jedinými možnostmi k plnění sádlového cukroví. Můžete plnit také povidly, ořechovými másly nebo čokoládou. Čokoládová náplň se dá ještě zpestřit ozdobným jedlým posypem či lentilkou do každého důlku naplněného čokoládou.
- Plnění vám půjde lépe od ruky, pokud si vámi zvolenou náplň dáte do zdobicího sáčku.
Mohlo by vás zajímat
Přestože se dává přednost moderním variantám cukroví a na to staré, léty ověřené se zapomíná, sádlové koláčky si zaslouží být na vánoční tabuli. Zkuste je upéct podle názorného videoreceptu:
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 11 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 12 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 14 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 15 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jaké bylo cukroví našich prababiček? Peklo se ze sádla, ovesných vloček a datlí
Jak uvařit hrušková povidla podle našich babiček. Vyzkoušejte je bez cukru
Cukroví ze sádla: Dokonalé sádlovky jako od babičky, netradiční vanilkové rohlíčky nebo vláčné perníčky chutnají skvěle
Komentáře