Jak z kusu masa vytvořit úhledný balíček pomocí kuchyňského provázku
Stáli jste už nad kusem masa a přemýšleli, jak ho před tepelnou úpravou svázat do pěkného tvaru jako to vídáte v televizních pořadech o vaření? Naučíme vás to. Sledujte naše video.
Jeden provázek a dvě ruce
Maso na jednom kraji ovineme začátkem kuchyňského provázku (koupíte v domácích potřebách) a zajistíme dvěma uzlíky. Pak vždy rukou provázek překřížíme na očko, toto očko podvlékneme pod masem, umístíme hned za prvním ovinem a přitáhneme. Podvlékáme provázek vždy na tom kraji, na kterém jsme začínali a postupujeme ke konci. To znamená, že další smyčky klademe směrem od uzlíku k volnému konci masa a snažíme se o pravidelné rozmístění oček.
Dokončení postupu
Po vytvoření a utažení poslední smyčky ještě celý kousek masa omotáme dvakrát příčně, ustříhneme provázek a podvlečením a svázáním s druhým koncem zajistíme proti rozmotání.
Tento způsob nejlépe využijeme u nepravidelného kusu masa, u masových rolád a závitků nebo u masa zabaleného např. do plátků slaniny. Tím z masa nic neodpadne.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 20 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře