V čem a jak opékat toustový chléb. Poradíme začátečníkům
Toustový chléb je výborná výchozí surovina pro přípravu večeří nebo svačin. Chutnější je samozřejmě opečený a doplněný sýrem, zeleninou, šunkou a dalšími potravinami. Záleží jen na nás, s čím ho zkombinujeme.
K opečení toustového chleba máme několik možností. Záleží na vybavení naší kuchyně a na zkušenostech s přístroji. Hlavní zásada je, že chléb bychom neměli spálit ani vysušit. Jedině tak si na něm opravdu pochutnáme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
V čem a jak opékat toustový chléb
Máme pro vás několik tipů:
- Nejběžnější je pánev, tu má doma asi každý. Pánev potřeme tukem nebo trochu tuku na pánvi rozpálíme, ztlumíme částečně plamen a vložené plátky opečeme z každé strany do takové barvy, která nám vyhovuje.
- Plátky chleba můžeme opékat v opékači topinek. Zde je výhoda, že se opéká nasucho, takže nepotřebujeme tuk. Opékač nastavíme podle toho, jak moc nebo méně opečené plátky mají vyskočit.
- Také toustovač je vhodný k opékání chleba. Zde je výhodnější opékat už naplněný chléb. Abyste nemuseli toustovač po opékání čistit, podívejte se na šikovnou vychytávku s vloženým pečicím papírem.
- V klasické troubě na plechu opečeme naráz větší množství plátků, což je výhodné, když máme hosty nebo hodně hladových krků. Plátky chleba pokládáme na pečicí papír, povrch můžeme stříknout olejovým sprejem. Pečeme při střední teplotě a krátce.
- Také klasický nebo kontaktní gril opečou náš toustový chléb kvalitně, navíc na něm vyrobí hezké proužky. Zvolíme střední teplotu, abychom chléb nespálili nebo naopak nevysušili.
Opečený toustový chléb můžeme jako veku namazat pomazánkami, obložit uzeninou, sýry nebo zeleninou. Ať vám chutná!
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové buchtičky
Přidáno před 5 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 8 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 9 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 10 hodinami
Smetanová mňamka
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít listy z pampelišky? Skvěle ochutí bylinkové máslo, v salátu dokonale nahradí rukolu a pesto z nich ladí s těstovinami
V čem obalit vanilkové rohlíčky? Úžasné voňavé cukroví dotvoříme nejlépe domácím vanilkovým cukrem
Kynuté Maruščiny koláčky: Nadýchané a vláčné pečivo neodolatelně voní máslem. Důležité je správně pracovat s droždím
Komentáře