Ozdobte dort zrcadlovou polevou. S videonávodem je to snadné
Nemusíte být cukrář, abyste zvládli tuto nápaditou a velmi snadnou polevu na dort, které se říká zrcadlová. Po jejím nalití na dortový korpus vznikne pokaždé jiné, ale pokaždé krásné umělecké dílo.
Zdobení dortů je disciplína, která se jeví jako náročná, ale ve většině případů se není čeho bát. Skvělým tipem na snadnou, ale velmi krásnou polevu je tzv. zrcadlová poleva. Hotová je za pár minut a vypadá fantasticky.
Jak udělat zrcadlovou polevu
Nepotřebujete toho mnoho, jen smetanu, cukr, želatinu, bílou čokoládu a potravinářské barvivo.
- Do hrnce vlijte 180 g vody, 170 g smetany ke šlehání a 200 g moučkového cukru, pak zamíchejte.
- Poté přidejte 12 g nabobtnalé plátkové želatiny a potravinářské barvivo.
- Vše nechte rozpustit a ještě horkou tekutinu vlijte do vyšší nádoby na 400 g nalámané bílé čokolády. Pokud potřebujete více barev, použijte i více nádob pro každou barvu zvlášť.
- Směs rozmixujte tyčovým mixérem, aby měla hladkou konzistenci.
- Směsi nalijte najednou nebo jednu po druhé z výšky asi 10 cm na dortový korpus a nechte zatuhnout.
Přejeme potěchu vašeho oka i chuťových buněk.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 2 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 6 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 7 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 9 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Co je zrcadlová poleva - mirror glaze: Poradíme vám, jak vytvořit lesklý povrch dortu
Desatero na téma želatina: Jaké jsou její vlastnosti, k čemu se používá a čím se dá nahradit
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Komentáře