Grilování levou zadní: Jak na šťavnatý hamburger podle Zdeňka Pohlreicha? Pomůže malý trik s důlkem
21. 7. 2022 Vaření
Burger na grilu je skvělou možností, jak si užít mleté maso. Stačí ho smíchat s vhodným kořením a správně připravit. Přečtěte si, co radí známý kuchař Zdeněk Pohlreich.
Jak má vypadat hamburger
Hamburger může být i výborným jídlem, pokud do něj dáte dobré suroviny. Jak říká Zdeněk Pohlreich, grilování je o rustikálním způsobu stolování a tomu by měla odpovídat i příprava surovin. Nezáleží jen na výběru masa, ale i housky. Takže ideálně si připravte i domácí bulky, třeba tímto způsobem.
Známe ho jako excentrického suveréna. Podnikatel, gastronom, spisovatel Zdeněk Pohlreich na televizní obrazovce baví nejen svým břítkým humorem a krutou upřímností, ale především svým kulinářským…
Jaké použít maso na hamburger
Do hamburgeru patří mleté maso. Skvělým masem na hamburger je hovězí – plecko, případně kýta. Jak říká Zdeněk Pohlreich, nejlepší je, když si ho namelete sami. Jen tak totiž víte, jaké maso je v něm skutečně namleto. Podle toho, jak kvalitní maso vyberete, tak skvělý bude výsledek. Maso by nemělo být příliš tučné. S kvalitním masem nepotřebujete vajíčko.
Jak ochutit maso na hambuger
Když chcete pikantní pokrm, nešetřete s hořčicí (skvělá je francouzská) a kořením. Hodí se například různé druhy pepře, tymián a na dochucení worchestrová omáčka.
Grilování
Lidé milují grilování, to je dávno známá věc. Více než desetkrát ročně pořádá ,,opékačku“ každý čtvrtý Čech, ovšem stále dávají přednost spíše domácímu posezení, nejlépe venku na zahradě. Ve větších… Podívejte se na všechny grilování.
Jak připravit hamburger
Rozpalte gril naplno. Hamburger má mít tloušťku zhruba jako steak. Abyste měli rovnoměrný kus, udělejte doprostřed placky malý důlek. Jak se bude maso připravovat, bude mít totiž tendenci veprostřed vyběhnout. Po vytvoření placky dejte všechny kusy na talíř a zabalte vše folií. V této podobě nechte maso v lednici proležet zhruba 10 minut.
Maso na burgery pak dejte na rozpálený gril a nechte zapéct. Nijak je nenadzvedávejte a neposouvejte. Zhruba po 3-4 minutách můžete lehce nadzvednout a obrátit a znovu nechat opéct po stejnou dobu. Uvnitř může být mírně růžové. Když je maso hotové, dejte mu čas. Podobně jako steak, také toto maso nechte chvilku odpočinout. Zajistíte tak, aby v něm zůstala šťáva.
Housku na hamburger vždy nechte prohřát. Rozpůlte ji a řeznou plochou dejte na gril. Dávejte ale pozor, aby se nespálila. Opečení trvá chvilinku. Podle Zdeňka Pohlreicha je zábavné kombinování chutí, doporučuje využít také různé druhy salátů. Do burgeru samozřejmě patří i bílá cibule, dále třeba kolečka rajčat. Připravit si můžete například domácí hamburger s čedarem. A k němu si podle našeho videa připravte česnekovou omáčku:
Zdroje informací:
https://prima.iprima.cz
https://www.onceuponachef.com
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Na co se hodí moruše. Plody jsou sladké, chutné a výživné. Vaříme z nich povidla, můžeme je mrazit a sušit
Moruše pěstujeme na zahradách buď jako stromy nebo keře. Dobře prospívají na slunečném a teplotně příznivém místě. Zpočátku potřebují občasné zalití,… Číst více
Správně usušit houby je důležité pro jejich kvalitu a trvanlivost. Za určitých podmínek je sušíme i venku
Sušení hub je nejběžnější způsob jejich zpracování a konzervace. Sušením houby získají intenzivní charakteristickou vůni, pro kterou jsou ceněny. K… Číst více
Jak nejlépe skladovat vlašské ořechy? Trvanlivost prodlouží mrazák i mikrovlnka!
Nasbírali jste si letos na podzim dostatečnou… Číst více
Encyklopedie bylinek na sušení: Jak správně usušit libeček, jak majoránku a co se šalvějí
Sušené bylinky jsou častou ingrediencí jídel.… Číst více
6 nejlepších způsobů, jak usušit houby i bez sušičky: Pomůže sůl, nit i obyčejné síto
Rádi byste si něco z hub uchovali také na zimu?… Číst více
Jak dlouho namáčet sušené houby? Mají intenzivní vůni a výraznou barvu. Po namočení je použijeme jako čerstvé
Sušené houby se snadno skladují, nezaberou mnoho místa a jsou velmi trvanlivé. Před použitím je obvykle namáčíme, ale pokud je přidáváme např. do… Číst více
Česnek je v kuchyni nepostradatelný. Stroužky snadno uchováme v oleji či soli, mrazíme je a sušíme
Kvalitní pevné palice česneku se dobře skladují na bedničkách nebo svázané a zavěšené. Ve vhodném prostředí vydrží až do jara, ale máme-li obavy o… Číst více
7 nejlepších dobrot z rajčat a jak je nejlépe připravit: Rajská marmeláda nebo omáčka vyžadují tyto postupy
Rajčata jsou snadno dostupnou zeleninou a… Číst více
6 nejlepších způsobů, jak uchovat rajčata na zimu: Dají se usušit, zamrazit, využít na protlak i fantastický domácí kečup
Když je léto plné slunce a rajčata mohou hezky… Číst více
Připravte si ta nejlepší sušená rajčata. Sušit je můžete nejen na slunci, ale i v sušičce a v troubě
Věděli jste, že si vůbec nemusíte kupovat sušená… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Časté chyby při přípravě hamburgerů: Záleží nejen na kvalitních surovinách, ale i na správném pečení
Mezinárodní den hamburgerů
Grilování levou zadní: Výběr nejlepších receptů na perfektní maso z grilu
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 8 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12