Jak připravit maso na hamburger? Nikdy nebylo jednodušší. Máte hned několik možností
Zamilovali jste se do šťavnatých burgerů a těšíte se, až rozpálíte domácí gril? Přinášíme vám tipy na to, jak vytvořit perfektní kousek masa, který udělá z housky a zeleniny mistrovské dílo. Který postup vyzkoušíte?
Grilovaná placka mletého masa je základem každého perfektního burgeru. Jestli hledáte ideální recept, doporučujeme projít náš receptář. Pokud máte již vše připraveno, pojďme se společně podívat, jak vytvořit dokonalou placku:
- Prsty namočíme do vody a nabereme trochu připraveného masa.
- Můžete si pořídit lisovací formu na maso do burgerů, kterou vyložíte mrazicími sáčky a kuličku masa stisknete.
- Nebo můžete kuličku masa vložit mezi mrazicí sáčky, tvarovat dlaní a zapravovat po stranách.
- Další možnost je kuličku masa vloženou mezi sáčky stlačit miskou a lehce zapravit.
Mohlo by vás zajímat
Mleté maso jako oblíbená surovina
Maso v mleté podobě můžeme zakoupit v mnoha obchodech, na výběr jsou různé druhy masa, samozřejmě i v bio kvalitě. Obecně je kvalita kupovaného mletého masa na vysoké úrovni, díky kontrole obsahu tuku a kolagenu. Mleté maso využíváme při chystání předkrmů, polévek i hlavních chodů. Dodají chutnou šťávu omáčce k těstovinám, jednoduše se zpracují na karbanátek nebo sekanou a neobejde se bez něj čevapčiči, kuličky k rajské nebo třeba holandský řízek.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 8 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Jak vytvarovat masovou roládu. Stačí správně použít potravinářskou fresh fólii
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Grilování levou zadní: Jak na šťavnatý hamburger podle Zdeňka Pohlreicha? Pomůže malý trik s důlkem
Komentáře