Šéfkuchař hotelu Pupp: Na tomto vídeňském bramborovém salátu si u nás pochutnává i Jiří Bartoška
29. 6. 2023 Ostatní
Karlovarský filmový festival je nejen svátkem kinematografie, ale také událostí, která nabízí setkání lidí, kteří by se za normálních okolností nikdy nepotkali. A pro ně je třeba připravit i perfektní gastronomický zážitek. O to se stará i Ondřej Koráb. A právě šéfkuchař slavného Grandhotelu Pupp nám prozradil recept na speciální bramborový salát, kterému neodolal ani ředitel festivalu Jiří Bartoška.
Mezinárodní filmový festival
Každoroční mezinárodní festival opět nabídne to nejlepší, co čeští i světoví tvůrci filmovým fandům připravili. Do Karlových Varů se tak sjede celá plejáda hvězd, v jejichž čele se objeví herecká hvězda Russell Crowe.
Držitel Oscara za film Gladiátor a dvou Zlatých Glóbů už přiletěl do České republiky a tak se fanoušci mají na co těšit. Rodák z Nového Zélandu bude bydlet právě v hotelu Pupp, tak zcela jistě určitě vyzkouší i zdejší gastronomii. A možná si dá i vyhlášený vídeňský bramborový salát.
Mohlo by vás zajímat
Jde to i bez majonézy
Jak pro Toprecepty prozradil šéfkuchař hotelu, Ondřej Koráb, už během loňského ročníku filmového festivalu měla vídeňská verze populárního pokrmu, servírovaná v hotelové restauraci Malá Dvorana, velký úspěch.
„Jde o odlehčenou verzi bramborového salátu, kde se nepoužívá majonéza. Salát se zahušťuje přidáním teplého vývaru,“ dodal Koráb a nabídl nám na tento salát také svůj originální recept. Tak pokud chcete ochutnat, co si v Puppu dopřává ředitel festivalu Jiří Bartoška a na čem si smlsnou mnohé festivalové hvězdy, máte možnost si salát připravit doma. Recept je snadný.
Mohlo by vás zajímat
Vídeňský bramborový salát
Na přípravu jedinečného salátu budete potřebovat tyto suroviny: 800 g vařených brambor, 50 ml plnotučné hořčice, 80 ml jablečného octa, 150 g červené cibule, 60 ml rostlinného oleje, 250 ml masového vývaru, 50 g listové petržele, 50 g jarní cibule, sůl a pepř
Jak na to?
- Brambory uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout. Poté je oloupeme a nakrájíme na silnější plátky.
- Přidáme plnotučnou hořčici, ocet, na plátky nakrájenou červenou cibuli, jarní cibuli, rostlinný olej a nasekanou petržel. Vše důkladně promícháme.
- Poté pomalu přiléváme teplý vývar a salát neustále mícháme. Díky škrobu v bramborách se nám začne salát zahušťovat.
- Dochutíme solí a pepřem.
- Necháme salát odležet v lednici a můžeme podávat. Ideálně k masu, třeba ke klasickému vídeňskému řízku.
Náš tip: Ideální je používat varný typ brambor B, tyto brambory mají vyšší obsah škrobu a díky tomu se salát jednoduše zahustí.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Holka u plotny radí: Retro kokosové řezy podle babičky Helenky jsou šťavnaté díky piškotovo-ovocné náplni a krásně voní
Vyrobili jsme domácí hořčici jen ze čtyř ingrediencí. Vyjde na 9 Kč, v chladu vydrží i několik měsíců a chuťově je perfektní
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 7 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12