Tukožroutská polévka je snadná, očistí tělo a pomůže shodit kila. Jak na ni?
17. 10. 2020 Životní styl
Tukožroutská dieta je pojem, který jste určitě slyšeli, pokud jste někdy chtěli shodit pár přebytečných kil. Je založená na tzv. tukožroutské polévce, která vám pomůže nejen zhubnout, ale také vám pročistí organismus. Poradíme vám, jak si ji uvařit a celou dietu hravě zvládnout.
Zbavte se kil s Tukožroutem
Že zelenina je prospěšná, to nám maminky vtloukají do hlav od narození. Ve formě tzv. tukožroutské polévky, což je prostě jednoduchý a silný zeleninový vývar, dokáže navíc pomoct s nadbytečnými kily. Konkrétně tahle známá dieta slibuje úbytek na váze 4 - 5 kilogramů za pouhý týden! Ona by se takhle tukožroutská dieta totiž déle ani držet neměla. Je založená na konzumaci právě té speciální polévky, další zeleniny či ovoce. To je všechno sice plné vitamínů a minerálů, moudří ale tuší, že chybí dostatečné množství bílkovin, tuků a dalších živin důležitých pro náš organismus. Podle odborníků tukožroutská dieta opravdu pomůže shodit kila, je ale dobré si uvědomit, že právě svým výživovým složením pomůže spíše úbytku svalů. Tělo totiž chybějící látky prostě musí někde brát, a tak začne sahat do zásob uložených v těle. Tím pádem je výsledný úbytek na váze způsoben spíše úbytkem svalové hmoty a vody. Navíc hrozí riziko, že po návratu k normálnímu jídelníčku se tukové buňky ještě "přifouknou" a člověk rychle váží víc, než na začátku.
Zároveň ale tukožroutská dieta vychází z filozofie detoxu a organismus vám pomůže skutečně očistit. Mělo by tedy platit, že pokud si dáte doporučený týden, nebo jen tukožroutskou polévku zakomponujete do běžného dietního menu, případně si vyberete třeba dva dny v týdnu, kdy si dáte takový malý polévkový půst, vaše tělo by z toho mělo jen profitovat bez nechtěných vedlejších účinků. Tak, to byla nutná fakta na začátek a teď se podíváme, jak by ten týden tukožroutské diety měl přesně probíhat!
Mohlo by vás zajímat
1. den
První den bude polévka tvořit největší podíl vaší denní stravy. Může konzumovat buď ji, nebo až kilo jakéhokoliv ovoce kromě banánů. Zároveň nezapomínejte na pitný režim, nejlepší je čistá neperlivá voda, ale můžete i neslazený čaj či černou kávu, a to platí i pro nápoje všechny ostatní dny.
2. den
Druhý den se k tukožroutské polévce přidá ještě 1,5 kila další, ideálně syrové zeleniny. Může být ale i dušená či vařená.
3. den
Třetí den byste se měli zvážit. Pokud je úbytek na váze do 2 kg, děláte dietu správně a můžete pokračovat. Opět jezte polévku v libovolném množství, můžete přidat zeleninu i ovoce v menší porci a dodržujte alespoň dvouhodinovou pauzu mezi jednotlivými jídly. Pokud jste za ty dva dny shodili víc než 2 kg, případně pokud máte střevní problémy, vraťte se k normální zdravé stravě.
4. den
Čtvrtý den je dieta opět postavená hlavně na tukožroutské polévce, je však ozvláštněna a doplněna - můžete si dát až 3 banány a 1 až 2 litry odtučněného mléka. Nahradíte tak tělu, že touží po cukru, a nebudete mít tendence vyjíst spíž a celou dietu tak zkazit.
5. den
Pátý den si můžete konečně dopřát i maso. Dovoleno je 300 g vařeného hovězího nebo kuřecího masa a k tomu 6 čerstvých rajčat. Samozřejmostí je ale tukožroutská polévka, měli byste jí sníst alespoň dvě porce. A k tomu vypít alespoň 2,5 litru vody nebo tekutin obecně.
6. den
Šestý den jíte stejně, jako den pátý - alespoň dvě porce tukožroutské polévky, hodně vody a porce hovězího nebo kuřecího masa připraveného bez tuku.
7. den
Sedmý a poslední den stačí sníst jednu porci tukožroutské polévky. Ruku na srdce, po týdnu už toho zeleninového vývaru stejně asi víc nezvládnete. Dalšími jídly dne by měla být syrová zelenina doplněná suchou vařenou rýží. A k tomu opět 2,5 litru tekutin.
Mohlo by vás zajímat
Recept na tukožroutskou polévku
Už víme, jak ji jíst a co nám v těle udělá. Teď ještě recept, jak si tu zázračnou tukožroutskou polévku uvařit. Je to opravdu jednoduché. Na tukožroutskou polévku potřebujeme 6 velkých cibulí, 4 až 5 rajčat, 2 velké zelené papriky, 1 svazek celerové natě, 1 hlávku zelí, 1 zeleninový bujon v kostce a čerstvé bylinky. Zeleninu nakrájíme na kostičky a vše vyjma rajčat zprudka 10 minut povaříme ve vetším hrnci. Poté ztlumíme oheň a vaříme do změknutí zeleniny. Nakonec přidáme rozmačkaná rajčata a na mírném ohni polévku dusíme ještě 20 minut. Dochutíme solí, pepřem a bylinkami podle našich osobních preferencí.
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Vinnou révu můžeme pěstovat i na zahradách ve výšce do 500 m. n. m. V kuchyni využijeme listy i hrozny
Vinná réva je teplomilná, takže plných úspěchů dosáhneme nejlépe v jižní poloze chráněné před větrem. Vyžaduje lehčí půdu. Pěstujeme odrůdy moštové k… Číst více
Kebab nebo gyros? Není to totéž. Poznejte rozdíly mezi dvěma pouličními dobrotami
Také se vám kebab a gyros tak trochu pletou? Na… Číst více
Pita chléb: Kulinářský poklad z Blízkého východu pomůže vytvořit dokonalý gyros i kebab, jeho příprava je snadná
Pita chléb, také známý jako arabský chléb, je… Číst více
Den rozinek
Na výběr je z většího množství druhů rozinek, liší se dle původu a odrůdy vinné révy, též záleží na dalším způsobu zpracování a sušení. Setkat se… Číst více
Tvarování kebabu nebylo nikdy jednodušší. Naše názorné video vás naučí skvělý trik
Kebab je název pro smažené nebo grilované maso, které pochází z Blízkého východu nebo Asie. Jedná se o mleté maso smíchané s kořením, které dále… Číst více
Velký test kebabů v Praze 2023: Kde dostanete čerstvé maso a kde za 170 Kč jen mražený polotovar? Suverénně vede Žižkov
Grilované, na kousky nakrájené maso v housce nebo… Číst více
Den gyrosu
Označení gyros, které znamená točit, odkazuje na způsob přípravy masa na vertikálním grilu. Z válce se odkrajují malé kousky masa, které se pak… Číst více
Jak se starat na jaře o vinnou révu. Jaké jsou hlavní zásady správné péče
Vinná réva se řadí mezi jedny z nejstarších rostlin, které se pěstuji již od nepaměti. Čerstvé hrozny obsahují především velké množství sacharidů,… Číst více
Na víno do Prahy. Zjišťovali jsme, kde si můžete dát nejlepší skleničku z místních vinic
V současnosti jezdíme za vínem na Moravu,… Číst více
Dovolená v Bulharsku 2023: Polévka za 30 korun či kebab za 75 mile překvapí, oběd v restauraci vyjde na stokorunu
Bulharsko je pro Čechy dlouhodobě dovolenkovým… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Tuřín na zahradě: Nenáročná zelenina našich předků zachutná i nám
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 8 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Raw food neboli vitariánství je fenomén dnešní doby. Jak a proč jíst jen syrové?
Tuky a oleje v kuchyni: Poradíme, které použít ke smažení a které raději do salátů
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků