Likér z černého rybízu, višní a josty
Sladký a hustý ovocný likér připravený ze šťávy, jemného lihu a směsi koření přidaného pro doladění šťavnaté ovocné chuti. Můžete ho použít při přípravě míchaných koktejlů, pít samotný vychlazený, nebo si z něj připravit horký drink na zahřátí.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 24 306 kJ / 5 810 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,50 g |
Tuky | 53,50 g |
Vláknina | 50,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 21 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 663,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Je to takové dámské pitíčko, ale dobrota. Používáme i do moučníků a ovoce je pak velmi dobré zobání (pozor, má sílu :-) Dříve jsme dělávali pouze z višní, ale už jich je málo, tak jsme začali přidávat i černý rybíz a jostu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 10. 2018 23:05
Markmala: A dělala jste jenom z josty?
11. 10. 2018 22:02
Hledala jsem recept na zpracování josty a narazila jsem na tento. Udělala jsem z polovičního množství (kromě cukru) a nedala některé suroviny: 1 kg josty, 0,5 kg cukru, 0,5 l rumu, 2 celé skořice nalámané na kousky a 1/2 lžíce hřebíčků. Počkala jsem 6 týdnů a hokus pokus se povedl, chutná skvěle a nejenom mě.
11. 7. 2016 18:09
Naloženo.... jen těch 6 týdnů čekání bude těžké vydržet. Už teď mám chuť
21. 7. 2015 09:34
Přidala jsem nové fotky hotového likéru. Zase spíš víc rybízu než višní, už je jich všude strašně málo.
6. 8. 2013 18:41
Marie :Sklenici normálně zavřu víčkem. My jsme tuhle vlastně griotku dělávali pouze z višní, ale protože jich bylo čím dál tím méně, nahradili jsme i jiným ovoce. Pouze z josty jsme ji ale nezkoušeli.
5. 8. 2013 19:08
mám dotaz, tá sklenice se uzavře nebo je otevřená? a zkoušeli jste to někdo jenom z josty?
18. 7. 2012 14:15
rebeka:Nene, nepeckovat Je to fakt velmi dobré
18. 7. 2012 13:33
tak tohle mi uteklo višní plný strom.. jdu do toho
jenom dotaz.. ty višně i s peckou nebo
jenom dotaz.. ty višně i s peckou nebo
9. 7. 2012 15:48
Simona Kucerova:Jojo Simčo, jednou jsme sezobali se sousedy celé 2kg a nemuseli jsme nic pít
9. 7. 2012 09:17
Taky jsem dělával s višní ovoce pak nemá chybu+9
9. 7. 2012 08:46
Pěkný likérek a pak to ovocíčko to asi stačí sníst pár lžičekTaky jsme to dělávali z višní,ale ty už jsem neviděla několik let
8. 7. 2012 20:10
Několik dnů zpět jsem přidávala fotku k višním v rumu. To bude dobrota tohle!! Vím, že v Petřvaldě dělávají něco hodně podobného a ovoce vkládají tak, jak dozrává. Přidávají a přidávají a pak je z toho bezva bowle
8. 7. 2012 18:55
super
8. 7. 2012 17:49
Hmmm, tak ten si udělám, černý rybíz mám ráda a v tétopodobě bude jistě úžasný
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 7 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 4 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 4 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 5 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 7 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 7 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 7 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 8 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 8 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít úrodu višní? Vyrobte omamně voňavý likér, pralinky nebo výborný sós k sýrům
Hřebíček v naší kuchyni: Do jakých jídel se nejvíce hodí a v čem nesmí chybět
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Další recepty
Tématické fráze: černý rybízový likér recept černý rybízový recepty likér rybízový likér černý rybízový likér černý bez likér domaci vino z josty víno z josty domácí rybízový likér griotka z černého rybízu liker cerny bez rybízový likér recept domácí likér z višní recepty z josty domaci liker z rybizu josta recepty černý rybízový recepty griotka z josty liker z cerveneho rybizu josta v rumu dobroty z višní
Suroviny: ovoce, cukr krupice, rum, skořice celá, koření hřebíček, zázvor čerstvý, lupínky mandlové, kůra pomerančová, kůra citronová
Likér z černého rybízu, višní a josty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n7kW
14 názorů