Domaci smetanova ricotta
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 961 kJ / 469 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,30 g |
Tuky | 29,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 106 mg |
Sodík | 286 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 31,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
inspirace: ruzne ceske i zahranicni webove stranky
metoda bez teplomeru: www.madlinakuchyne.blog.cz
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 6. 2021 14:09
20. 3. 2016 13:10
20. 3. 2016 11:25
19. 3. 2016 17:54
19. 6. 2015 22:55
ach můj bože!! (podívejte do pravidel)syrovátka!!!, a ještě někoho opravuje
18. 11. 2013 11:43
...ach bože, sirovátka!!!
18. 11. 2013 11:40
Nemusí být každý zbožíznalec ale jakési základní vědomosti (Google) by měly patřit k výbavě každého kuchtíka... ale nazývat cosi mezi tvarohem a mascarpone (byť by to mělo skoro 40% tuku) je zcestné
(ricotta má kolem 10% tuku, dělá se ze sirovátky. Zkusil jsem to 1x a vřele to nedoporučuji - výsledek neodpovídá vynaloženému úsilí
Výrobu mascarpone jsem na TOP nenašel, takže si dovolím
http://www.labuznik.cz/recept/vyroba-mascarpone-2/
18. 11. 2013 09:06
asi jsme někde udělala chybu. protože nemám teploměr, tak jsem to asi zahřála víc. Je možné, že díky tomu je riccota kyselá? nebo se stala chyba jinde? diky
26. 2. 2013 20:17
26. 2. 2013 17:31
23. 2. 2013 23:17
23. 2. 2013 21:19
23. 2. 2013 20:17
23. 2. 2013 18:44
jinak je nutno dodat, že pravá, italská riccota se vyrábí ze syrovátky, prostě je to syrovátkový tvaroh.
20. 2. 2013 21:55
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 6 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 3 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 4 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 5 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 6 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 6 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 7 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 8 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 8 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Znáte ricottu? Tento lahodný italský sýr ze syrovátky využijeme do sladkých i slaných pokrmů
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Jak si doma vyrobit sójové mléko? Postačí nám několik surovin, mixér a velký hrnec
Další recepty
Tématické fráze: riccota ricotta ricotta recepty domácí riccota domácí riccota ze syrovátky recepty riccota domaci vyroba ricotty riccota recepty ricotta výroba jak vyrobit sýr ricotta ricotta recept recept riccota sýr riccota kde koupit rikota ricotta ze syrovátky kde koupit sýr ricotta výroba ricotty ze syrovátky domácí výroba sýrů ricotta ricota jak se dělá ricotta
Suroviny: mléko plnotučné, smetana, sůl, šťáva citronová, kyselina citronová,
Domaci smetanova ricotta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6VpL
56 názorů