Strouhání, drobení, mrvenička - zavářka do polévky
Nedělní oběd u babičky je synonymem pro poctivý vývar s vynikající zavářkou. Nudle jsou složitým procesem, můžete je však nahradit jednodušší variantou, tedy domácím drobením či strouháním. Jednoduché těsto jen nastrouháte do vývaru.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 2 402 kJ / 574 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,18 g |
Tuky | 8,91 g |
Vláknina | 4,05 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 102 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 99,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já si většinou strouhání, nudle,.... dělám tehdy, pokud něco peču v troubě. Pak do vychládající trouby vložím plech s těstovinou na proschnutí a nemusím mít strach, že neproschne pořádně.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 1. 2024 08:14
Já si toto drobení vždy dělám ze zbytku vajec, které mi zbydou po obalování např. řízků. Přidávám postupně mouku, trochu osolím, nastrouhám, usuším a uchovám ve skleničce.,
20. 9. 2023 08:00
Občas taky dělávám, je to rychlejší než udělat domácí nudle. Při přípravě těsta, pokud je třeba, přidám malinko vody, ale jen po větších kapkách. Těsto nechávám v mikrotenu chvíli v chladničce odležet, lépe se pak strouhá. Strouhání používám i do jiných polévek, dost často třeba i do čočkové polévky. Přidala jsem foto a hvězdičky.
24. 1. 2021 18:07
MamlajdaD:Mě to z toho sekáčku nevyhovuje. Nejradši si ho strouhám na hrubém struhadle. Hned jak ho nastrouhám tak si všechno uvařím. Schladlé potom rozdělím do sáčků. popíšu si ho a dám do mrazáku.Usušené drobení se mě zdá že je neuvařitelné. Dělám si takhle už dlouho.
18. 1. 2021 21:39
magdalenka: Jaromira18: Já to drobení dělám v sekáčku, kde se mi udělá těsto a rozdrví se na to strouhání, je to zcela bez námahy a přitom dokonale nadrobené, před časem jsem sem dala návod:
https://www.toprecepty.cz/recept/61261-strouhani-d...
Zkuste, bude se vám to líbit, protože je to náramně snadné!
https://www.toprecepty.cz/recept/61261-strouhani-d...
Zkuste, bude se vám to líbit, protože je to náramně snadné!
18. 1. 2021 20:53
Do mäsového vývaru tiež nezaváram, ale vyvarím vo vode a dávame si zvlášť do taniera. Ale napr. do hubovej alebo zeleninovej polievky zavarím. Niekedy si "strouhání" robím do zásoby, ak som veľmi usilovná.
18. 1. 2021 20:47
Také ho dělám je vynikající, jen přidávám trochu dětské krupice. Jednou ho nastrouhám na jemno, po druhé na hrubo. Drobení vařím zvlášť, dám do misky a každý si dá do polévky kolik chce.
11. 2. 2020 19:23
Teď jsem dodělala a nechápu čeho jsem se bálaJsem si dlouho říkala že to bude s tím piplačka a tyyyy jo bylo to hned a absolutně SUPER!Díky moc za recept..
8. 9. 2015 09:59
Velice rychlé a chutné strouhání. Než začala vařit polévka mela jsem "zaděláno" a než jsem prostřela bylo uvařeno. Použila jsem do tvého králičího vývaru. Tobě patří bodik10
15. 11. 2012 16:47
mirca75:
Děkuji za odkaz a určitě vyzkouším.Už se těším na výsledek.
Děkuji za odkaz a určitě vyzkouším.Už se těším na výsledek.
14. 11. 2012 21:43
jaryn1, nevím, jestli je toto jídlo podobné,ale zkuste juknout sem http://www.toprecepty.cz/recept/4496-kureci-kridel.... Možná se od toho dá jídlo Vaší maminky odvodit.
13. 11. 2012 11:06
Nevíte někdo,jak se dělá dušené strouhání se zbytky masa(kachní,husí a pod.)Moje maminka to dělávala a bylo to úžasné jídlo.
6. 8. 2012 10:36
Do drobánku při vaření jsem přidal trochu vegety. Aby chytil barvu. A je skvělý.:)
Děkuji za recept:)
Děkuji za recept:)
19. 10. 2010 21:39
Mrveničku někdy dělám do hovězí polévky. Když náhodou nemám nudle, tak nastrouhám mrveničku. Nudle i mrveničku vařím zvlášť - ve vodě. Do polévky je přidávám až uvařené. Dělám je ale z polohrubé mouky. A jak píše výbušna, tak i má mamka dávala mrveničku do houbové - zapražené polévky. A to byla dobrota. Mirko 75, za recept a zejména perfektní fotopostup posílám +8.
19. 10. 2010 13:52
Miszo děkuju za vyzkoušení a hezkou fotku.
19. 10. 2010 12:25
Mirčo dnes jsem si vybrala do polévky tuto zavářku. Díky za bezva nápad. Přidávám fotečku a dávám bodíka +7
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 8 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 5 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 5 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 7 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 8 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 8 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 8 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 9 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 9 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zahustit polévky, zlepšit jejich chuť a zvýšit výživnost? Skvěle je doplní nudle, noky, knedlíčky, kapání, svítky či krutony
7 skvělých zavářek a vložek do polévek. Poradíme, jak je připravit, ochutit a podávat
Jakou přílohu, zavářku nebo vložku máte v polévkách nejraději? Z našich receptů si vybere každý
Další recepty
Tématické fráze: drobení polévková zavářka domaci drobeni drobení do polivky polévkové drobení zavářka do hovězí polévky strouhání těsto na polévkové drobení zavářky do hovězí polévky strouhani do polivky polevkove zavarky domaci strouhani čirůvka májovka recepty polévkové strouhání zavarka do kureci polevky drobeni recept drobánek do polévky vajíčková zavařka domaci zavarka vajecna zavarka do polevky
Suroviny: mouka hrubá, vejce
Strouhání, drobení, mrvenička - zavářka do polévky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0R4V
29 názorů