Bezová panna cotta s rebarborovo-švestkovou omáčkou
Z voňavých květů černého bezu, si můžeme připravit tyhle malé a roztomilé bábovičky s výbornou ovocnou omáčkou. Kdo má rád sladké dezerty z vařené smetany, musí tento recept určitě vyzkoušet.
Suroviny pro 6 kusů
6 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 555 kJ / 133 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,90 g |
Tuky | 3,72 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 24 mg |
Sodík | 65 mg |
Sůl | 0,11 g |
Sacharidy | 7,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Množství je na asi 6 malých báboviček panna cotty.
Tento a všechny mé další recepty najdete na http://www.mamavkuchyni.blogspot.cz
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 6. 2015 10:46
15. 6. 2015 17:53
Chuť i samotné panna cotty byla skutečně delikátní . Podávala jsem pouze s jahodami rozmačkanými s cukrem a musím říct, že ta čistá jahodová chuť k bezinkám pasovala taky výborně a v tom horku, jaké panovalo o víkendu, to bylo skvělé osvěžení.
Zřejmě jsem nedělala naposledy takže fotka možná časem bude
5. 6. 2015 23:39
5. 6. 2015 23:37
Dobře jsem udělal
Kosmatice sama je dost voňavá, ale podle tohoto rcp jí aromatizovaná panna cotta je tak delikátní chuti že dávat k ní ještě cokoli jiného tu fantastickou, jemnou chuť totálně "zabije".
V neděli tedy budu podávat bezovou panna cottu pouze samotnou, popř. jen se šlehačkou...
2. 6. 2015 21:36
2. 6. 2015 12:26
2. 6. 2015 11:59
2. 6. 2015 11:54
2. 6. 2015 11:49
Teď čtu - Ty želatinu opravdu vaříš?
2. 6. 2015 11:38
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 3 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 50 minutami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 57 minutami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 2 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 2 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 3 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 3 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 4 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 5 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 5 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně rozříznout vanilkový lusk? Jednoduchý postup předvede videonávod
Univerzální rebarborová omáčka: Vanilka skvěle doplní sladkokyselou pikantní chuť. Ozvláštní nejen grilované maso nebo sýr, ale i zmrzlinu
Oblíbenou a lahodnou panna cottu s námi zvládnete snadno. Poradíme, jak na to
Další recepty
Tématické fráze: bezová šlehačka
Suroviny: smetana ke šlehání, mléko plnotučné, želatina prášková, cukr, lusk vanilkový, rebarbora, kompot švestkový, skořice
Bezová panna cotta s rebarborovo-švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2E9P
10 názorů