Rebarborový džem s ananasem
Máte přebytky rebarbory? Připravte z nich výborný džem a budete si její chuť moci vychutnat i mimo sezónu. Džem z rebarbory a ananasu má příjemnou chuť, je velmi osvěžující a změklé ořechy uvnitř jsou příjemným překvapením.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 12 876 kJ / 3 077 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,24 g |
Tuky | 1,12 g |
Vláknina | 42,88 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 96 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 735,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Ořechy není nutno přidávat, i když v džemu změknou a jsou tam velmi dobré.
Tento recept přidávám s laskavým svolením p. Marcely Vrabcové.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 9. 2022 13:56
1. 6. 2015 22:14
24. 5. 2014 11:36
7. 9. 2011 19:23
5. 10. 2010 15:36
5. 10. 2010 15:34
5. 10. 2010 12:57
1. 5. 2009 23:15
1. 5. 2009 09:54
1. 5. 2009 09:23
A Tejajo, dobrej nápad s těmi kousky do mrazáku, taková jednoduchá věc a vidíš, to mě nenapadlo, tak děkuji za nápad
Helle letí bodík
Já vůbec nemám na zahradě rebarboru, to je teda velká škoda a chyba, musím jí někde sehnat a zasadit, koukala jsem, že v marketech je docela drahá
1. 5. 2009 08:34
1. 5. 2009 07:08
30. 4. 2009 23:01
30. 4. 2009 22:41
30. 4. 2009 21:29
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 8 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 5 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 5 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 6 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 8 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 8 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 8 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 9 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 9 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Rebarborová marmeláda: Voní mátou a pikantní chuť jí dodá zázvor. Při vaření šetřete vodou, rebarbora ji totiž pustí až dost
Jak spařit rebarboru a snížit v ní obsah nežádoucích kyselin? Videonávod ukáže dva postupy
Rebarborová marmeláda nebo džem: Osvěžující dobrota nakyslé chuti výtečně chutná na palačinkách
Další recepty
Tématické fráze: rebarborový džem džem z rebarbory rebarbora džem marmeláda z rebarbory ananasová marmeláda ananasová marmeláda recept rebarbora marmeláda rebarborová marmeláda marmeláda z ananasu rebarborový marmeláda jak zamrazit rebarboru zmrazování rebarbory rebarborový džem recept džem s rebarbory zmrazení rebarbory buchta s ananasem zmrazování ořechů ananasová marmelády džem rebarbora reberborovy kolac
Suroviny: rebarbora, cukr želírovací, ananas, ořechy vlašské
Rebarborový džem s ananasem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r0BE
19 názorů