Perníčky podle Mišky Kuličky
Milujete pečení medových perníčků? Ta vůně je naprosto úžasná a vždy navodí vzpomínky na dětství a Vánoce. Perníčky podle tohoto receptu jsou hned měkoučké, pokud je nepřepečete, voňavé a nikdy jich není dost.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 18 961 kJ / 4 532 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,82 g |
Tuky | 116,78 g |
Vláknina | 25,70 g |
Cholesterol | 1,03 g |
Sodík | 3,62 g |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 763,54 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
* Pokud nemáte nebo nechcete použít žitnou mouku, klidně ji nahraďte obyčejnou hladkou pšeničnou nebo třeba pohankovou.
* Perníčky skladuji v plastových vzduchotěsných dozách. Jsou hned měkké, ale časem mohou tvrdnout, nebo se podaří příliš upéct. Ale nebojte, stačí přidat jablíčko a perníčky změknou.
* Můj instagram: https://www.instagram.com/miska.kulicka/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 12. 2023 22:53
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Roláda s mandlovým krémem a malinami sušenými mrazem
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí roládky s baby špenátem, vejcem a párkem
Přidáno před 16 hodinami
Treska po mlynářsku s třepanými bramborami
Přidáno před 23 hodinami
Vaječná pomazánka s vejci a křenem
Přidáno před 23 hodinami
Kedlubnová máslová polévka s hráškem
Přidáno 8. 6. 2024 08:13
Rajčatový chleba
Přidáno 7. 6. 2024 11:52
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý domácí chleba
encor uvařila před 15 minutami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Petaja uvařila před 2 hodinami
Koláčky s tvarohem a meruňkami
Wanilor uvařila před 3 hodinami
Smažený květák bez vaření
Jurkano uvařila před 10 hodinami
Vepřová játra - luxusní
Fitulka uvařil před 10 hodinami
Cukrářské jablečné řezy
Fitulka uvařil před 10 hodinami
Jahodový koláč s pudinkovo-tvarohovou náplní
malirka1 uvařil před 11 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
sweeddy uvařila před 11 hodinami
Meruňkový koláč z tvarohového těsta
sommde uvařil před 12 hodinami
Placky plněné kuřecím masem (domácí tortilla)
Jan Nemec uvařil před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Která těsta nechat odležet? Jednoduchý krok zaručí lepší práci s těstem
Jak na lesklé perníčky: Potřením perníčky nejen zkrásní a vyniknou, ale také se budou lépe zdobit polevou
Franz Kafka byl vegetarián, miloval čočku nakyselo a zelenou špaldu. Každé sousto dvaatřicetkrát žvýkal a zemřel hlady
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, mouka žitná, cukr moučkový, máslo, med, vejce, koření do perníku, soda jedlá
Perníčky podle Mišky Kuličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MOmR
1 názor