Jemný makovec babičky Boženky
Mák je typickou surovinou, nejen na pečení, hlavně u nás. Je zdraví prospěšný a plný vápníku. V tomto makovci hraje prim a sekunduje mu kyselost citronu a vůně hřebíčku. Díky našlehaným bílkům je celý moučník nebesky nadýchaný.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 9 643 kJ / 2 305 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,13 g |
Tuky | 100,70 g |
Vláknina | 23,40 g |
Cholesterol | 1,28 g |
Sodík | 479 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 266,79 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept je z kuchařky vydané roku 1954. U nás doma se pekl často a vždy se po něm zaprášilo.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 12. 2023 23:05
12. 12. 2023 23:02
12. 12. 2023 21:58
12. 12. 2023 21:55
Makovec určitě brzy zkusím a moc se na něj těším!
7. 12. 2023 21:18
7. 12. 2023 20:51
7. 12. 2023 10:48
7. 12. 2023 09:22
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 7 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 4 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 4 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 5 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 7 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 7 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 7 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 8 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 8 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Oblíbená sladká jídla s mákem. Které recepty si bez něj nemůžeme představit?
Jetel luční se uplatní i v naší kuchyni. Je vhodný na přípravu sirupu, do čaje i do polévek
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Další recepty
Suroviny: cukr moučkový, žloutek, bílek, cukr vanilkový, citron, mouka hrubá, mák mletý, koření hřebíček, mouka
Jemný makovec babičky Boženky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJnQD
8 názorů