Čalamáda z václavek
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 358 kJ / 564 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,91 g |
Tuky | 1,94 g |
Vláknina | 30,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,07 g |
Sůl | 7,50 g |
Sacharidy | 105,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept vznikl zcela na mé fantazii jeden rok, kdy jsme měli půl vany václavek. Zeleninu si můžete dát jakoukoliv, např. místo okurky můžete dát klidně cuketu, můžete přidat dokonce i malé růžičky květáku. Nic není třeba vážit, kolik václavek máte, tolik dáte. Je to vynikající, pikantní čalamáda.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 5. 2013 20:12
magdalenka: Já jsem si zrovna dnes donesla ze sklepa. Dostala jsem na ni chuť. Jsem ráda, že chutnala
8. 5. 2013 19:44
Dojedáme posledné, takže myslím na teba. Na jeseň narobím toho ešte viac!
12. 10. 2012 20:30
magdalenka: Paráááda a dííík!!! Já jsem taky dělala, ale nakonec zde z Topreceptů podle jiného receptu. Vlastně hodně podobného od Hoskové, jen tam nešly václavky. Ale ty jsem tam v klidu dala! Díky, Magdi!!
12. 10. 2012 20:23
Jana Remkova: Pridala som foto ako dôkaz.
Ochutnávač z rodiny nevydržal a už dnes jeden pohár otvoril a zbaštil. Posielam ti pochvalu! Bolo s tým veľa práce, ale stojí to za to.
Ochutnávač z rodiny nevydržal a už dnes jeden pohár otvoril a zbaštil. Posielam ti pochvalu! Bolo s tým veľa práce, ale stojí to za to.
11. 10. 2012 23:08
magdalenka: určitě!!! Já jdu na to zítra, taky mám koš václavek, už jsem si je předvařila
11. 10. 2012 22:57
Včera som nazbierala dva koše václaviek, dnes som sa do nich pustila, väčšinu som použila na túto čalamádu. Vynechala som uhorku, ale som pridala mrkvu. Urobila som mierne úpravy, ale myslím, že to bude dobré!
6. 10. 2012 10:18
Jana Remkova:joooo...veď to skús tiež tak vyhľadať... keď si pridala jednu čalamádu, môže vyskočiť len jedna čalamáda...
6. 10. 2012 09:39
magdalenka: Fakt, jo?
5. 10. 2012 23:13
Jana Remkova:neblázni - je to jednoduché, dala som hľadať:čalamáda, autor Jana Remková a vyskočil tento jediný recept!
5. 10. 2012 21:48
magdalenka: Tak vidíš!!! Mám to tady! Jsi dobrá!! Já bych to asi nenašla! Heládní zde není mou silnou stránkou
5. 10. 2012 21:07
Uniklo mi to, ale sezóna václaviek len začína...
22. 1. 2012 15:15
vlčák: díky
22. 1. 2012 15:07
velmi chutné,dělal jsem až těsně před vánocemi ??? já totiž v houbařské sezoně nakládám houby do 3l lahví(pasuje na hrdlu umělohmotné víčko se širokým rantlem od ryb)a teprve po sezoně různě zavařuji do různých sklenic k praktickému použití.Máli někdo zájem o recep pošli e-meil do rubriky "Kam na houby"(kraj KVK)
14. 9. 2011 12:48
Teda taky se mi recept líbí a též mi unikl,ještě,že ho Hanka vyštrachalasuper ukládám,máme rádi houby a toto je super čalamáda+1
14. 9. 2011 11:28
1974andrea: máš recht!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 9 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 7 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 7 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 8 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 8 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 9 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 10 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 10 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 11 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 11 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit čalamádu? Oblíbená pikantní směs se podává jako příloha, zpracujeme do ní přebytky zeleniny ze zahrady
Václavky jsou houby podzimu. Potřebují důkladně povařit a jsou skvělé do gulášů i k zavařování
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: čalamáda z václavek recepty z václavek uchování václavek vaclavky calamada václavky použití čalamada z hřibku jak uchovat václavky čalamáda jak se zavařují václavky václavky v nálevu čalamáda s okurkami václavky václavky recept nálev na václavky salát z václavek čalamáda s václavkama uprava vaclavek recep na calamadu čalamáda s václavek calamada recept
Suroviny: zelí hlávkové, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá červená, okurka salátová, cibule, chilli paprika čerstvá, houby václavky, ocet, voda, cukr, sůl
Čalamáda z václavek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/APJP
27 názorů