Hovězí na divoko pro pamětníky
Plátek hovězího masa nejprve opečeme s cibulí a poté dusíme v omáčce se zeleninou a rajčatovým protlakem. Omáčka chutná a voní skvěle díky směsi koření určené na přípravu zvěřiny. Na závěr ji zjemníme smetanou.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 935 kJ / 462 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,45 g |
Tuky | 25,37 g |
Vláknina | 10,13 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 190 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 42,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je ze Slovácké kuchařky od paní Jarmily. Proč pro pamětníky? Tak na to vám zprostředkovaně odpoví sama autorka:
"Jak sa poví "hovězí na divoko",
tož hned vidím ty řady vyrovnaných konzerv v obchodoch.
Doví, lesti to ide aj doma udělat, říkala sem si kolikrát.
Tož, včilej už vím, že ide."
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 7. 2017 14:57
Hovězí na divoko jsem za (komunistů)milovala-bylo to vážně žravý,dnes bych si tu konzervu nekoupila.Určitě vyzkouším a ukládám
22. 4. 2017 13:17
Kacita a Sofinka: To mne moc těší!!! Nám takové omáčky taky moc chutnají a dochutí si to člověk už podle své chuti
22. 4. 2017 13:11
Dojedeno a je to opravdu výborné. Jen jsem trošku dochutila i citronem a maso jsem neměla na plátky, ale na kostky. K tomu jsem dělala bramborové nočky a manžel chválí ještě hodinu po obědě a mám to uvařit i na rodinnou oslavu . Díky za recept
24. 3. 2017 14:05
jarmla: díky moc
24. 3. 2017 13:07
Výborný recept.
1. 12. 2016 08:49
Slavo: Současné hovězí není jen drahé, ale velmi často ještě nekvalitní! Může být sice měkké, ale bez chuti a zápachu. Omáčka bude určitě chutnat skvěle, ale co s tím zbytkem, tedy masem bez chuti?
30. 11. 2016 19:55
Mňa napadlo že sa to jedlo volá "pro pametníky"preto že hovädzie je teraz tak drahé,že si na jeho chuť už len pamätáme.
1. 11. 2016 11:22
Jana Remkova:
No, kdybyste tam vrazila "masox" z DM, tak ti stejní alergici by vám pěli chválu
No, kdybyste tam vrazila "masox" z DM, tak ti stejní alergici by vám pěli chválu
1. 11. 2016 11:06
Hana: Proč ne, mi masox nevadí, jen tady jsou někteří na něj tak alergičtí, jako býk na červenou hadru. Takže ho tam raději nepíšu
1. 11. 2016 10:18
Něco podobného jsem zkusila jen jsem tam dala masox.
8. 10. 2016 13:23
Takže Jani , dnes k obědu s knedlikem a je to moooooc velká dobrota .Ke konci jsem přidal trochu nastrouhané citronové kůry a nemá to chybu. No prostě dobrůtka. Určitě bude repete. Dík za recept a za radu.
3. 10. 2016 19:43
Díky Jani za upřesnění...
3. 10. 2016 12:52
Jana Remkova:
Hahaha, dřív bylo všechno lepší, že
No, nevím ale jak by to dopadlo, kdybyste uvařila dvě jídla paralelně a dala hodnotit naslepo mančaftu...
Hahaha, dřív bylo všechno lepší, že
No, nevím ale jak by to dopadlo, kdybyste uvařila dvě jídla paralelně a dala hodnotit naslepo mančaftu...
3. 10. 2016 12:16
casino: Rajský protlak tam vidím. Jde o to, dosáhnout té chuti, jaká kdysi byla právě v té konzervě. A můžu říct, že dosažená byla.
3. 10. 2016 10:01
Jana Remkova:
Takže to byl Cimrman, když ještě chodil v sukních, že
Ale máte recht...
Hodil jsem oko na suroviny a dál už jsem ani nečetl...
No, já rajčata v žádné formě nepřidávám ale Slovačiska to dělají jinak: http://www.zdravapotravina.cz/hotova-jidla/hovezi-...
Takže to byl Cimrman, když ještě chodil v sukních, že
Ale máte recht...
Hodil jsem oko na suroviny a dál už jsem ani nečetl...
No, já rajčata v žádné formě nepřidávám ale Slovačiska to dělají jinak: http://www.zdravapotravina.cz/hotova-jidla/hovezi-...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 7 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 4 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 4 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 5 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 7 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 7 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 7 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 8 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 8 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: hovězí na divoko hovězí srdce na divoko hovězí na divoko recept hovězí kostky na divoko hovězí na divoko konzerva konzerva hovezi na divoko hovězí maso recepty recept na hovězí na divoko recept hovězí na divoko svíčková na divoko omáčka na divoko hovezi maso na divoko hovězí nudličky na divoko recepty hovězí na divoko hovezi nadivoko hovězí kližka na divoko hovězí na houbách na divoko hovězí na divoko,bramborový knedlík, top recepty hovězí na divoko hovedzie na divoko
Suroviny: maso hovězí, mrkev, celer, cibule, protlak rajčatový, cukr, koření divočina, sůl, olej, smetana na vaření, mouka hladká
Hovězí na divoko pro pamětníky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2xBJ
114 názorů