Jahodovo - banánová marmeláda (meruňková višňová,....)
Recept ještě nebyl hodnocenPřebytky sezónního ovoce můžeme snadno zpracovat při výrobě domácí marmelády. Vyzkoušejte skvělou kombinaci jahod a banánů. Marmeláda díky banánům dobře želíruje a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 473 kJ / 352 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 88,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Přebytky sezónního ovoce můžeme snadno zpracovat při výrobě domácí marmelády. Vyzkoušejte skvělou kombinaci jahod a banánů. Marmeláda díky banánům dobře želíruje a…
Jahodová marmeláda je skvělá díky své sladké chuti, nádherné červené barvě a příjemné vůni jahod. Když do ní ještě přidáte karamel a ovoníte ji vanilkovým cukrem, bude…
Pokud nevíte, co s přebytky rebarbory, můžete z ní udělat džem a užívat si tak chuť této zdravé zeleniny i mimo sezónu. Zajímavou chuť rebarbory doplníme aromatickým…
Meruňky vypeckujeme. Tři čtvrtiny jich nameleme a zbylou čtvrtinu pokrájíme na kousky o velikosti zhruba 1cm. Smícháme dohromady ve velkém hrnci a dáme vařit. Sáček…
Pokud máme zahrádku, nebo se nám sejde v létě větší množství ovoce, je dobré si ho uchovat i na pozdější dobu. Vaření džemů má u nás dlouhou tradici. Použití různých…
Receptů na marmelády není nikdy dost. A v sezoně plné hrušek obzvlášť! Jejich největší předností je vysoký obsah vlákniny. Hrušková marmeláda nás nepřivábí svým vzhledem…
Výborná podzimní marmeláda z úrody švestek. Švestky pomeleme a vaříme spolu s cukrem a kořením, jako je skořice a badyán, protože přesně to ke švestkám dokonale sedí.…
Marmeládu dokážeme připravit z kdejakého druhu ovoce. Z reveně a cukru připravíme sladkou, ale zároveň lehce trpkou marmeládu, která se hodí třeba na palačinky nebo…
Do nádoby DP dáme borůvky (nebo může být i jiné ovoce), část můžeme i rozmixovat. Přidáme med, kyselinu citronovou a gelfix smíchaný s cukrem. Zapneme program na…
Rozmačkané banány, šťávu z grapefruitu a vodu důkladně promícháme. Gelfix smícháme se 2 lžícemi cukru. Přidáme k banánům, za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 1…
Omyté brusinky si odvážíme a dáme do nádoby DP. Přidáme cukr a kyselinu citrónovou. Zapneme program zavařenina/marmeláda. Po ukončení programu plníme do sterilizovaných…
Příprava rakytníku: Ostříhané větvičky s plody uložit do mrazáku. Když jsou plody zmrzlé obereme je od větviček a necháme v míse rozmrznout. Další den: Rozmrazené…
Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, pokrájíme a dáme vařit s 0,25 kg cukru. Jsou-li hrušky tvrdé, podlijeme je nepatrně vodou. Hrušky rozvaříme (není-li možné je rozvařit…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Maléry v kuchyni: Rady, jak zachránit zkažené polévky a triky, jak je vylepšit
Byliny v kuchyni: Víte, proč se muchovníku říká rozinkový strom a jak chutnají jeho plody?
Vítěz MasteChef Česko 2020 Roman Staša nám prozradil, jak vylepšit obyčejnou smaženku. Fígl je v dvojím obalování a hořčici