Domácí chleba z trouby
Recept ještě nebyl hodnocenPečení domácího chleba je velký trend. Kváskový chléb můžete prozatím přenechat zkušenějším a připravit si jednoduchý a chutný chléb s droždím, upečený v klasické troubě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 442 kJ / 345 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,00 g |
Tuky | 1,40 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 1,10 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 8,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 70,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pečení domácího chleba je velký trend. Kváskový chléb můžete prozatím přenechat zkušenějším a připravit si jednoduchý a chutný chléb s droždím, upečený v klasické troubě…
Kváskové pečivo odjakživa patřilo mezi luxusní záležitost, která vyžaduje znalosti a zkušenosti. Je to taková malá alchymie, aby pečivo bylo dokonalé. Základem je však…
Oblíbené slané pečivo vhodné na svačiny i chutnou večeři. Přípravu těsta výrazně ulehčí domácí pekárna. Obložit třeba i bulky z vykynutého těsta můžete čímkoliv, co vám…
Suroviny dávám do pekárny postupně za sebou jak jsou uvedeny.Pekárnu zapínám na program celozrnný chléb, kůrka střední až tmavá, velikost 750-1000 g, podle toho, jak má…
Jak jednou ochutnáte domácí chléb, již nebudete chtít kupovaný. Jeho vůně se line všude kolem a spolu s domácí pomazánkou je to opravdu lahůdka. Zároveň pečení v remosce…
Pokud vlastníte pekárnu a hledáte recept na nejlepší chleba, právě jste ho našli! Úžasně vláčný díky podmáslí a voňavý po kmínu, tak přesně takový tento chleba je.…
Pečení vlastního chleba se nejdříve stalo módou, ale dnes je to již zcela běžný jev. I když soukromé pekárny úspěšně konkurují supermarketům a dobrý chleba je již možné…
Vsaďte na poctivé české obiloviny a užijte si příjemnou chuť křupavého a nadýchaného pečiva. Žitný rohlík vás nejen dostatečně nasytí, ale také dodá dostatek energie!…
Tmavý chléb se slunečnicí je z pevného těsta s obsahem celozrnné mouky a pro lepší vykynutí je připraven s kváskem omládkem. Upečený, vychladlý a rozkrojený bochník…
Jednoduchý chléb pro naprosté začátečníky, který má vedle chleba bílého o mnoho tmavší střídu. Díky chlebovým moukám a bílému jogurtu má tento chléb lepší, výraznější…
Tyto nadýchané voňavé placky připravíme z kynutého těsta, které ochutíme kysaným zelím a uzeným masem. Placky poslouží jako vydatná svačina, nebo je můžeme podávat jako…
Trhací chléb vypadá složitý na přípravu, ale zdání klame. Jsou to za sebou poskládané pláty těsta, protřené okořeněným máslem, oreganem a prosypané strouhaným sýrem.…
Suroviny na rozkvas dobře promícháme a zakryté proti osýchání a prachu necháme pracovat v teple místnosti asi 12 hodin.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a dobře…
Z ingrediencí připravíme rozkvas a necháme při pokojové teplotě přes noc.Do mísy dáme ingredience na těsto přidáme rozkvas a promícháme.Může se stát že bude těsto řidší,…
Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí- nejdříve tekuté, potom sypké. Program : klasik velikost : velký kůrka : střední
Na to, abyste doma měli vždy čerstvý chléb, nepotřebujete pekárnu ani pekaře. S tímto receptem můžete mít denně na stole voňavý a křupavý bochánek, který můžete pokaždé…
Krásný voňavý měkký chléb, který se skvěle hodí na sendviče a výborně chutná opečený na másle, si připravíte velmi snadno s pomocí domácí pekárny. Jistě vám zachutná tak…
Návodů na chlebový kvásek je víc. Zkuste tento autorčin osvědčený, na přípravu kvásku ve třech krocích. Postup vylaďte - každá domácnost má trochu jiné teplotní poměry a…
Naházet v pořadí do pekárny, dát těsto a po vykynutí zpracovat. Těsto má tendeci být lepivé, takže dopracovat podsypáním. Je křehčí konzistence. Já udělala takové…
Máte-li rádi mák, zkuste ho někdy přidat do chleba. Makový chléb je poměrně hodně nadýchaný, s křupavou kůrkou a měkkou a pružnou tečkovanou střídou. Mák při jídle mezi…
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme asi hodinu kynout.Vykynuté těsto lehce propracujeme a sformujeme bochník, který dáme vykynout…
K rozkvasu z předešlého dne přidáme zbylé suroviny a krátce, ale dobře promícháme. Necháme v teple místnosti 2-2,5 hodiny kynout, pak těsto stěrkou vyškrábneme na…
K rozkvasu z předešlého dne přidáme zbylé suroviny a krátce, ale dobře promícháme. Necháme v teple místnosti 2-2,5 hodiny kynout, pak těsto stěrkou vyškrábneme na…
Připravené suroviny dáme do formy pekárny (nejprve tekuté, pak sypké, droždí položíme na místo na mouku, mimo rozetřený česnek) a použijeme program Základní (Klasik)…
Přidáno před 56 minutami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Jak na dokonalé řízky z hub? Stačí jednoduchý trik před obalováním a výsledek bude perfektní
Beárnská omáčka dokonale dochutí steak i zeleninu. K tomu, aby byla krásně hladká, pomůže trik slavné kuchařky Julie Child
7 důvodů, proč dávat dětem jablka plus tipy na netradiční recepty: Už jste zkusili jablečnou nutellu?