Celerové řízky
Recept ještě nebyl hodnocenCeler pokrájíme na cca 1 cm široká půl kolečka, oloupeme a v zeleninovém vývaru uvaříme do poloměkka. Uvařené plátky celeru vyndáme z vývaru a necháme okapat. Těstíčko…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 0 kJ / 0 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 38,00 g |
Sůl | 100,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Celer pokrájíme na cca 1 cm široká půl kolečka, oloupeme a v zeleninovém vývaru uvaříme do poloměkka. Uvařené plátky celeru vyndáme z vývaru a necháme okapat. Těstíčko…
Cibule pokrájíme nadrobno. Oloupaný lilek nakrájíme na plátky, osolíme a necháme 20 minut vypotit. Lilek dáváme potit kvůli ztrátě případné hořkosti a také proto, aby…
Nejprve připravíme rostlinnou majonézu. Do mixéru dáme silken tofu, šťávu z cca 1/2 citronu, 3 lžičky hořčice, olej a černou sůl. Rozmixujeme dohladka a dochutíme dle…
Tofu rozmačkejte vidličkou a přídejte ostatní ingredience vypsané před tortillou. Spolu se špenátem a mrkví avrstvěte do tortilly a zarolujte :).
Nejdříve si připravíme hustší polentovou kaši – přivedeme k varu 3 hrnky vody, osolíme a za intenzivního míchání vsypeme instantní polentu. Nejlépe pomocí metličky…
Sladké brambory omyjeme, osušíme a dáme na mřížku do trouby. Pečeme při 200 stupních podle velikosti cca 35-55 minut. Mezitím připravíme bylinkový dip. Tofu, česnek,…
Tofu natural nastrouháme na jemno, přidáme sojanézu, sůl a kurkumu a dobře promícháme. Dle chuti přidáme sůl a dle konzistence sojanézu :-) Teď si můžete pochutnat na…
Quinou dejte do hrnce s 1 hrnkem vody, osolte, přiveďte k varu a nechte asi 15 minut na velmi mírném plameni vařit, dokud se voda nevyvaří a quinoa není hotová.Poté ji…
Nakrájené tofu, jarní cibulku, hořčici a olej rozmixujeme, poté přidáme vodu, abychom docílili pomazánkové konzistence (použila jsem podobné množství jako oleje).…
Nakrájím na tenké plátky cibulku a nechám ji zesklovatět na oleji.Poté přihodím hrst žampionů a nechám chvíli opékat.Mezitím vidličkou rozdrobím tofu a nakrájím na jemno…
V misce smíchejte všechny ingredience na těsto. Vznikne řídké těsto, které nechte 10 minut odležet.Rozehřátou nepřilnavou pánev vytřete malým množstvím oleje a nalijte…
Cizrnu slijte, dobře opláchněte, dejte do větší mísy a mačkadlem na brambory ji rozmačkejte tak, aby některé kuličky byly skoro na kaši, ale většina jich zůstala jen…
Na pánvičce osmahneme na oleji cibuli, přidáme tofu rozmačkané vidličkou, orestujeme a přidáme sůl, lahůdkové droždí, kurkumu, drcený kmín a čerstvě namletý pepř. Jako…
Na oleji osmažíme krájenou cibuli dosklovata, přidáme žampiony pokrájené na plátky. Osolíme, opepříme, přisypeme kmín a chvilku opékáme. Zalijeme 1 dl teplé vody, ve…
Salát, který lehce připravíte z dostupných surovin. Luxusnější krevety vyměňte za "krabí" tyčinky, doplňte salát, chutný dresing i přízdobu. Nezapomeňte na pečivo. Jen…
Do osolené vody dáme vařit rýžové nudle.Tofu rozmačkáme vidličkou, přilijeme trochou sojového mléka, (popř. vodu), pro jemnější konzistenci a dochutíme černou solí,…
Zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle, hrášek s kukuřicí necháme rozmrznout a cibuli nakrájíme na kostičky.Vše na slunonézu dáme do mixéru a dohladka umixujeme. Vodou…
Zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle, hrášek s kukuřicí necháme rozmrznout a cibuli nakrájíme na kostičky.Vše na slunonézu dáme do mixéru a dohladka umixujeme. Vodou…
Jako první nakrájím na tenké plátky cibulku a krátce ji opeču na pánvi s olejem.Přihodím k ní hrst pokrájených žampionu a kousek brambory, kterou jsem pokrájela na velmi…
Tofu i celé tohle jídlo je skvělé v tom, že je hodně variabilní. Nemáte některou z uvedených ingredienci? Nevadí! Prostě ji vynechte nebo nahraďte něčím oblíbenějším.…
Tento salát je veganskou verzí oblíbeného klasického salátu, která kombinuje křupavou zeleninu, jemně ochucené tofu a aromatický kopr. Tento salát je nejen zdravý a plný…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Šumavské zelňáky aneb Placky z kysaného zelí: Nejlepší jsou pečené v troubě a ochucené škvarky
5 večeří z ředkviček: Připravte si svěží pomazánku, grilované či pečené ředkvičky jako přílohu nebo báječnou pikantní polévku
Perníková omáčka: Bohatá chuť a vůně koření skvěle ladí s masem, uzeninami i dezerty, důležitý pro její přípravu je ten správný perník