Koření a ochucovadla dodají jídlu ten správný šmrnc. Čím vším je možné pokrmy doladit?
Kvalitní koření a dochucovadla dodají jídlům tu správnou chuť. Používají se do polévek, omáček, na maso, ryby, zeleninu, prostě na cokoliv chcete. Na výběr máte ze spousty různých druhů, a dokonce i úprav - koření může být mleté, drcené, celé, ale i tekuté.
Existuje jednodruhové koření i směs
K dostání je jak jednodruhové koření, tak i směsi používající se na speciální jídla.
- Jednodruhové koření zahrnuje například bylinky (bazalka, oregano atd.), chilli, kmín, sušený česnek, pepř, kari, kurkumu, mletou papriku a spoustu dalších.
- Směs koření se používá, abyste doma nemuseli mít všechny druhy. Existuje například koření na ryby, na pizzu, na čínu či specifické Garam Masala koření. Na klasické české omáčky se pak často používá takzvané divoké koření.
Domácí koření
Pokud máte rádi věci vlastní výroby, pak si můžete zkusit vyrobit i domácí koření. Nejčastěji se ze směsi nasušených bylinek vyrábí polévkové koření, ale můžete si z několika koření vytvořit vlastní směs třeba na maso, těstoviny, grilovanou zeleninu či do omáček. Míchání směsí vám poté při samotném vaření ušetří spoustu času.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 4 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Nejoblíbenější cukroví Josefa Maršálka: Ořechy vylepšené kokosem, pracny s malinami a dokonalé linecké vás dostanou
Vánoce na vídeňském císařském dvoře: Po půstu se podávala ryba a salát z polníčku, císař musel mít „tafelspitz“ a Maura v košili
Dobro došli? Nečekejte na prázdniny a připravte si chorvatskou pljeskavicu už teď!