Krém povznese každý dezert o úroveň výš. Který patří k vašim nejoblíbenějším?
Krém je nedílnou součástí sladké kuchyně, kde má opravdu široké využití. Největší výhodou je, že jej můžete připravit z různých surovin, a tak si na něm může pochutnat opravdu každý. Vyberou si jak milovníci lehčích a svěžích krémů, tak i ti, kteří nedají dopustit na klasický máslový krém.
Do čeho všeho využijete krém?
Krémy mají různé využití. Nejčastěji se používají do dortů, řezů, zákusků či rolád. Oblíbené jsou také muffiny či cupcaky, které jsou dozdobeny právě lehkým krémem. Samotný krém pak lze také s dalšími komponenty (ovoce, sušenky, ovocné omáčky) navrstvit do skleniček a máte efektní dezert na stole. Bez krému se pak také samozřejmě neobejde vánoční cukroví, nebo oblíbené dukátové buchtičky.
Chutný krém lze připravit z různých surovin
To, z jakých surovin budete připravovat krém, záleží na tom, co právě pečete a co máte rádi. Do základního krému pak můžete přidat různé ingredience navíc (čokoláda, ovoce, káva, ořechy, kokos apod.) podle chuti.
- Krém z mascarpone a šlehačky,
- krém ze šlehačky,
- krém z tvarohu a zakysané smetany.
- krém z másla,
- krém z čerstvého sýra,
- krém z pudinku,
- ganache s čokoládou.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 2 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 23 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Dokonalá boloňská omáčka podle Meghan Markle: Vyzkoušejte tajný trik vévodkyně ze Sussexu
Rychlé hrnkové palačinky nejen pro začátečníky: Můžeme je plnit marmeládou i sýrem a přípravu zvládne každý
Chvála blanšírování: Proč neopomíjet tuto starou kuchařskou techniku a jak se správně dělá?