Předkrm - články, postupy a rady
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Caprese je jednoduchý italský salát, pocházející z Kampánie. Obsahuje tenké plátky mozzarelly a rajčat, olivový olej, bazalku, sůl a pepř. Barvy salátu - červená, bílá a zelená - by měly připomínat italskou vlajku. Podává se jako předkrm nebo lehké jídlo.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Amuse znamená "bavit se" a bouche je "pusa". Proto lze celý název Amuse bouche přeložit jako pobavit svá ústa menším pokrmem podobným jednohubce. Své chuťové buňky potěšíme ještě před jídlem - např. žlutým melounem v parmské šunce nebo ovocem s tvarohovým dipem. Podává se buď ve skleničce, nebo jako jedno sousto na speciální lžíci.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 2 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 23 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Nemůžete se dočkat venkovní grilovačky? Se stolním grilem si užijete parádní grilování i doma kuchyni! Jak jej vybrat?
Maso a zdravý životní styl: Jaké druhy si dopřát a kterým se naopak vyhnout?
Dokonalé topinky: Poradíme, jak na to, aby byly uvnitř vláčné a na povrchu křupavé!