Svatba podomácku? Klasické i netradiční předkrmy skvěle zahájí hostinu
9. 6. 2022 Vaření
Svatba je jednou z nejkrásnějších událostí v životě. I hostinou chcete tento den podpořit. K tomu patří i slavnostní předkrm, který může mít různou podobu. Nechte se inspirovat našimi tipy.
Svatební předkrmy
Svatba může mít různou podobu a podle toho pak vybíráte předkrm. Pokud se nese na vlně tradice, nejspíš sáhnete polévce v podobě hovězího vývaru s játrovými knedlíčky, svíčkové a jako předkrm pak zvolíte šunkové rolky s křenovou šlehačkou. Pokud jejich podobu chcete trochu osvěžit, doplňte je o trhaným salát a drobná cherry rajčátka. Oblíbenou delikatesou jsou i datle obalené ve slanině. Vypeckované datle naplňte nivou, pak je zabalte do slaniny a upečte na pánvičce. Na podzim můžete místo datlí sáhnout po švestkách. Využít můžete i kozí sýr, variantou jsou i měkké sýry, jako je brie.
Volit ale můžete také z jiných možností. Odpovídat by tomu mělo i roční období. Lehčí, osvěžující předkrmy se hodí na letní měsíce a vydatné teplé na chladnější počasí.
Mohlo by vás zajímat
Ovocné předkrmy
Záleží na tom, jakou podobu bude mít svatební hostina. Pokud bude pojatá jako zahradní slavnost, můžete servírovat ovocné špízy, na které využijete víno, kousky melounu, ananasu, kiwi a třeba i jahodu. Výbornou volbou je třeba parmská šunka na žlutém melounu. Ke kostičkám z vodního melounu se výborně hodí kostičky sýru feta. Ozdobit je můžete třeba drobnými lístky máty.
Mohlo by vás zajímat
Rybí předkrmy
Rybí předkrmy také patří mezi velmi populární. Vybrat si třeba můžete tento tuňákový, který má podobu pomazánky. S tou si pak můžete pohrát a podávat ji například na listu salátu. Můžete jí ale také naplnit vejce nebo cherry rajčátka. Klasicky se hodí i na kolečka rohlíků nebo brushetty.
Osvěžující volbou je také lososový předkrm. Je chutný a vypadá fantasticky. Co potřebujete, jsou okurky, uzený losos, smetanový sýr, jarní cibulka a citron. Nakrájíte plátky okurky, smícháte smetanový sýr s nasekanou jarní cibulkou a zakápnete citronem. Na okurku dejte sýr a na něj zavinutý plátek lososa. Můžete ještě posypat cibulkou nebo pažitkou. Zvolit můžete i tyto minichlebíčky s lososem.
Osvěžující minisalátky
Výbornou volbou je i jednoduchý salát Caprese s baby mozzarellou. Můžete ho připravit do malých mističek, ale také jako špíz. Nabízí nádhernou barevnou variaci, skvělou chuť, kterou můžete upravit o kousek broskve. Rajčata, bazalka, mozzarella, broskev a zakápnuté balzamikovou omáčkou jsou zkrátka skvělé.
Mohlo by vás zajímat
Jednohubky s grilovaným masem
Nádherně vypadají také jednohubky s grilovaným kuřecím masem. Kousky masa mohou být na jednohubce z rohlíku, ozdobené s lístkem salátu a cherry rajčátkem navrchu.
Co by to bylo za svatbu, kdyby se po ní novomanželé a hosté z řad jejich blízkých nesešli u dobrého jídla? Pořádná hostina ke svatbě zkrátka patří. Tradiční je oběd pro nejbližší rodinu a přátele,…
Zdobená bruschetta
Avokádový toast je vždy chutný. Když ho ovšem podáváte na mini plátcích opečené bruschetty, je to rozhodně lahůdka. Variantou je také následující hrášková varianta. Na 6 plátků toastu budete potřebovat 1 hrnek mladého hrášku, ¼ hrnku strouhaného parmezánu, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžičku citronové šťávy, ½ stroužku česneku, sůl a pepř na dochucení. Vše rozmixujte, naneste na brushettu připravenou následujícím způsobem: plátky housky pokapejte olivovým olejem, opékejte 2–3 minuty z každé strany, dokud nebudou křupavé a zlatavě hnědé. Pak naneste na ně naneste hráškovou směs, navrch položte kousek mozzarelly a ozdobte kouskem prosciutta.
Náš tip: Podívejte se do úvodu článku na galerii tipů našich čtenářů
Zdroje informací:
https://www.brides.com/gallery/wedding-cocktail-hour-hors-d-oeuvres-ideas
https://insanelygoodrecipes.com/wedding-appetizers/
https://www.theknot.com/content/wedding-reception-food-ideas-appetizers
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Sójové nudličky, kostky a plátky - na co se hodí a jak je připravit, abychom si na nich pochutnali
Snadné a pohodlné vaření Hodí se všude tam, kde bychom použili maso. Základní příprava před zpracováním je vždy stejná. Nejprve je povaříme podle… Číst více
Kapie pozvednou chuť mnoha oblíbených pokrmů. Ať už vaříme guláš nebo čínu, kapie v nich má své důležité místo
V druhé polovině léta se dají občas koupit kapie za lepší cenu - můžeme si je uložit do mrazničky (jednoduše nakrájené na proužky) a odebírat… Číst více
Čím nahradit maso? Alternativ je více - při správné přípravě a ochucení si určitě pochutnáme
Konzumujeme také často a v dostatečném množství zeleninu (košťálovou, plodovou, listovou i kořenovou), čerstvou i tepelně upravenou, a kvalitní ovoce… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Historie svatebních dortů: Od chlebového koláče až po šílenosti devadesátek
Tradiční svatební polévkou je vývar s knedlíčky. Jak je udělat, aby chutnaly božsky?
Princ William a vévodkyně Kate jsou svoji 10 let! Co se jedlo na jejich svatbě?
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 10 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12