Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chřest na másle je pokrm pro labužníky, kteří dokážou ocenit jednoduchou kombinaci chutí
Zdroj: Toprecepty

Čerstvý chřest na másle patří k lahůdkovým jarním receptům pro opravdové labužníky. Jednoduché spojení chuti chřestu a másla je dokonalé. Můžete si tuto pochoutku vyzkoušet s námi.

Podle většiny receptů se připravuje chřest na másle tak, že uvařený chřest pokapeme máslem, případně posypeme strouhaným sýrem nebo opraženou strouhankou, polijeme holandskou omáčkou apod. a ochutíme pepřem. Je to jednoduché a rychlé jídlo pro všechny milovníky chřestu. Jenže pravý labužník připravuje svůj chřest na másle poněkud jinak. Nevaří jej, aby nevylouhoval chuť do vody, ale připravuje pokrm na pánvi. Zkuste to s námi.

Jak uvařit chřest na másle

Potřebujeme svazek očištěného chřestu, 2 stroužky česneku, máslo, sůl a pepř, případně trochu citronové šťávy.

  • Na pánvi rozpustíme asi 2 lžíce másla. Vhodíme podélně rozpůlené stroužky česneku.
  • Když máslo zpění, přidáme opláchnutý chřest. Zmírníme teplotu na minimum, podlijeme 2 lžícemi vody a pánev zakryjeme poklicí.
  • Pomalu vaříme, dokud chřest nezměkne (lehce do něj jde vpíchnout vidlička). Občas promícháme, aby změkl rovnoměrně. Vroucí vodu můžeme během vaření přidat, aby se máslo nepřepálilo.
  • Nakonec osolíme, opepříme a můžeme zakápnout citronem.
  • Z másla vznikla jemná a velmi voňavá emulze - omáčka, kterou chřest na talíři pokapeme.

Naše video vás krok za krokem provede přípravou Holandské omáčky.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli