Co udělat z jehněčího masa? Poradíme několik možností, jak maso zpracovat
Jehněčí maso je často konzumováno ve velikonočním období. Jehněčí bývalo prvním dostupným masem po zimě a má navíc křesťanský význam. Symbolizuje Ježíše Krista, který se obětoval pro dobro všech. Poradíme, co z tohoto masa připravit.
Jehněčí maso není aromatické, ale může se stát, že zrovna koupíte maso z většího a staršího beránka. Nezoufejte, aroma z masa pomůže odstranit mléko. Stačí ho do něj naložit a nechat tak přes noc. Každopádně jehněčí maso je měkké a šťavnaté a rozhodně stojí za ochutnání.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co připravit z jehněčího masa
S jehněčím masem můžeme pracovat podobně jako s vepřovým.
- Tradiční je jehněčí pečínka, která je velmi oblíbená. Stejně tak jako pečená plec nebo kolínko.
- Delikatesou je jehněčí hřbet, který můžete upéct v celku nebo ho připravit jako minutku.
- Z plece i různých odřezků masa jde uvařit vynikající guláš, který nejlépe chutná druhý až třetí den, kdy se chutě krásně rozleží.
- Často v kuchyni zpracováváme také jehněčí vnitřnosti.
- Z kýty lze udělat vynikající omáčku, ale maso můžeme připravit i jako ragů nebo ho podusit.
Jehněčí maso se dobře kombinuje s aromatickými bylinkami i kořením. Často se používá v indické i asijské kuchyni a tak můžete tomuto masu dodat exotický nádech.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 2 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
Komentáře