Čokoládovou polevu na beránka s námi zvládne připravit každý začátečník
Upečeného beránka můžeme jen pocukrovat, ozdobit krémem nebo sněhem, nebo ho polít polevou. Poleva prodlouží upečenému těstu trvanlivost a ochrání ho před vyschnutím. Navíc beránka také ochutí a ozdobí. Důležité je zvolit správnou polevu.
Čokoládovou polevu připravíme tak, aby hezky ztuhla, ale přitom se dala dobře krájet bez lámání nebo opadávání. Na polevu, která půjde dobře krájet, potřebujeme 250 ml smetany ke šlehání, 170 g čokolády na vaření a 2 lžíce kakaového prášku. Kakao polevu dobarví a zahustí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na čokoládovou polevu na beránka
Je to velmi snadné.
- Smetanu zahřejeme k bodu varu, ale nevaříme.
- Odstavíme ze zdroje tepla, nalámeme do ní čokoládu, přidáme kakao a vymícháme dohladka.
- Na stůl nebo plech (podnos) položíme papír na pečení a na něj postavíme mřížku.
- Beránka položíme na mřížku a polijeme polevou.
- Méně přístupná místa potřeme štětcem v polevě namočeným.
- Další zdobení lepíme do nezatuhlé polevy.
- Necháme ztuhnout při pokojové teplotě.
- Krájíme nahřátým suchým nožem.
Návod na hrníčkového beránka s čokoládou Margot vám nabízí náš videorecept.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 7 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
Komentáře