Jak připravit brokolicovou polévku? Hravě ji zvládne i každý začátečník
Brokolicová polévka je zdravý a vydatný chod, který si můžeme připravovat kdykoli po celý rok. Polévku z brokolice nejčastěji vaříme ve formě krému, který zjemníme smetanou a doplníme křupavými krutony.
Brokolice je velmi prospěšná pro naše tělo - obsahuje spoustu vitamínů i minerálů s velkým obsahem vlákniny, proto je také sytá. Přesto, že nemá brokolice výraznou chuť, je velmi oblíbenou surovinou. K vaření využíváme zelené růžičky i samotný košťál.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit brokolicovou polévku
Na základní dávku brokolicového krému si připravíme tyto suroviny: 500 g brokolice, 1 l zeleninového vývaru, 1 ks cibule, smetanu ke šlehání 250 ml, 200 g brambor, 2 stroužky česneku, sůl, pepř a muškátový oříšek.
- Nejprve si očistíme veškerou zeleninu, košťál brokolice je třeba oloupat. Vezmeme brambory i košťál brokolice a nakrájíme je na kostičky.
- Cibuli najemno v hrnci zpěníme na oleji a poté k ní přidáme veškerou připravenou zeleninu. Krátce orestujeme a zalijeme zeleninovým vývarem. Polévku vaříme přibližně 25 minut.
- Jakmile bude zelenina měkká, rozmixujeme ji tyčovým mixérem dohladka a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
- Nakonec přidáme smetanu a jen krátce prohřejeme.
- K polévce můžeme připravit také křupavé krutonky.
S přípravou brokolicového krému poradí podrobně následující videorecept, který vás provede celým postupem. Napište nám do komentáře, jak se vám povedl.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 10 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
7 nejlepších receptů z brokolice. Jak si s touto zeleninou poradit v kuchyni, abychom si na ní pochutnali
Jak udělat krutony v troubě nebo na pánvi. Oblíbené křupavé kostičky do polévek a salátů
Jak správně usmažit cibuli dosklovita, dorůžova či dočervena? Začátečníkům video napoví, jak postupovat
Komentáře