Kvíz na téma zabíjačkový guláš: Otestujte své znalosti o této zabíjačkové pochoutce
Zabíjačkový guláš je stěžejní pochoutkou celé zabíjačky. Lze ho připravit i doma bez zabití čuníka, ale nikdy nebude takový, jako z pravé zabíjačky. Kdo měl tu čest guláš na zabíjačce zažít, ten s tím jistě souhlasí.
Zabíjačkový guláš, nazývaný také šmikuranda, má svá specifika, kterými se odlišuje ode všech ostatních gulášů. Jaké to jsou a jak takový guláš připravit, to si řekneme v následujícím článku. Své znalosti si potom můžete ověřit v zábavném kvízu.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit zabíjačkový guláš
Do zabíjačkového guláše nepatří pro guláš tak typická majoránka ani sladká paprika.
- Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na sádle.
- Přidáme na kostky pokrájené maso, jazyk a vnitřnosti - ledvinky, slezinu a srdce. Osolíme a necháme pořádně zatáhnout.
- Přidáme kmín, pepř, podlijeme vývarem a dusíme do změknutí.
- Asi 15 minut před koncem přidáme játra. Nakonec zahustíme vepřovým mozečkem a dochutíme česnekem.
- Podáváme s čerstvým chlebem a správně vychlazeným pivem.
Všechny potřebné suroviny můžete zakoupit i v dobrém řeznictví a uvařit si guláš doma, ale ta atmosféra pravé zabíjačky je nenahraditelná. Na závěr jsme si pro vás připravili kvíz, kde si můžete své znalosti otestovat.
Masopust
Masopust, který se lidově označuje jako ostatky, fašank, moravsky voračky, voráčí, končiny či obecně karneval, je svátek mezi Vánocemi a postní dobou. Masopust začíná po svátku Tří králů (6. ledna) a končí na Popeleční středu, jejíž datum se odvíjí podle termínu Velikonoc. Během masopustu probíhají zabijačky.
S tématem Masopust souvisí:
Smažené vdolky | masopustní koblihy | masopustní šišky | jitrnice
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 6 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Vnitřnosti a oblíbené pokrmy z nich. Jak nejlépe zpracovat játra, ledvinky či srdce?
Komentáře