Ozdobné kořeněné hranolky podle videonávodu: Vypadají krásně a skvěle chutnají
Je obecně známo, že nejíme jen pusou, ale také očima. Je to skutečně tak, jídlo krásné na pohled nám lépe chutná a sníme ho více. Platí to nejen pro nádherně zdobené dorty, ale třeba i pro něco tak obyčejného, jako je příloha.
Vytvořit na talíři malé umělecké dílo nemusí být nic složitého na šikovnost ani na čas. Důkazem jsou tyto kořeněné bramborové hranolky, které připravíte během několika minut. Jejich jedinou nevýhodou je, že bývají snědené rychleji, než trvá smažení.
Jak na výrobu kořeněných bramborových hranolků
Podívejte se na potřebné suroviny na kořeněné hranolky. Postup je snadný:
- Větší brambory nakrájíme na hranolky.
- Na ozdobné nakrájení budeme potřebovat dvě špejle, které poslouží jako zarážka. Hranolky pokrájíme šikmo, jak to vidíte na videu, aby se z nich staly malé „harmoniky“.
- Hranolky hodíme do rozpáleného oleje a necháme smažit dozlatova.
- Mezitím si připravíme směs koření, jímž hotové hranolky posypeme nebo obalíme v uzavíratelné nádobě.
- Hranolky můžeme doplnit i dipem.
Ozdobné hranolky jsou krásně křupavé a vynikající jsou i jen se solí.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 15 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 18 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 19 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Přečtěte si Zobrazit více
Řezník Martin radí, jak v obchodě poznat dobrý špekáček: Kvalitu prozradí nenápadné drobné detaily i barva uzeniny
Freddie Mercury byl v jídle skromný. Miloval ale všechno ostré, chilli chtěl i v míchaných vajíčkách
Teď vaří děda: Vepřový řízek v česnekovo-sýrovém těstíčku je šťavnatý a krásně voní česnekem
Komentáře