22 receptů na pokrmy se špenátem: Zdravá zelenina má v kuchyni všestranné využití
Špenát je rostlina, patřící do čeledi merlíkovitých. Jeho konzumace je známá už od 10. století, ale do Evropy se díky křižáckým válkám dostal o 600 let později. Špenát obsahuje spoustu vitamínů, minerálů, železa, draslíku a hořčíku.
U nás se používá špenát setý, který je vynikajícím dodavatelem zdraví prospěšných látek. Jejich množství ve špenátu bylo v minulosti hodně nadhodnocené, ale i tak jde o velmi zdravou rostlinu, která nesmí v našem jídelníčku chybět.
Mohlo by vás zajímat
Recepty ve výběru
- Špenát na celerovém základu
- Quiche se špenátem a brokolicí
- Gnocchi s listovým špenátem
- Šneky se špenátem
- Bramborové placky se špenátem a hlívou
- Salát z čerstvého špenátu s vejci
- Špenátovo-smetanová polévka s Nivou
- Pstruh lososovitý s lehkým špenátem
- Vepřové na česneku se špenátem 1
- Špenátovo-masový dort
- Rolovaný knedlík z bramborového těsta se špenátem
- Špenátové mufiny ze špenátu co byl včera k obědu
- Rychlé kari rizoto s baby špenátem
- Vaječná omeleta s uzeným sýrem a špenátem
- Mozzarellové lívanečky se špenátem, česnekovým dipem a zeleninou (Dělená strava podle LK - Zvířata
- Vepřová roláda plněná špenátem, pečená na ochucených bramborách
- Špenátové palačinky se sýrem Feta a sušenými rajčaty
- Špenátová pomazánka s tvarohem
- Zelený mechový dort
- Špenátové řezy s ricottou a lososem
- Mangovo-špenátové smoothie
- Rýžové závitky se špenátem a uzeným Šmakounem
1/22
1/22
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí roládky s baby špenátem, vejcem a párkem
Přidáno před 15 hodinami
Treska po mlynářsku s třepanými bramborami
Přidáno před 21 hodinami
Vaječná pomazánka s vejci a křenem
Přidáno před 21 hodinami
Kedlubnová máslová polévka s hráškem
Přidáno před 23 hodinami
Rajčatový chleba
Přidáno 7. 6. 2024 11:52
Lilek tří barev
Přidáno 7. 6. 2024 10:33
Přečtěte si Zobrazit více
Kde vzal Pepek svaly aneb Pravda o špenátu: Kolik železa ve skutečnosti obsahuje?
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře