Z rajčat a česneku během chvilky připravíme trvanlivou pomazánku. Výborně s ní dochutíme pokrmy
Z dozrávajících rajčat a česneku snadno připravíme pomazánku, kterou není třeba sterilovat a přesto v chladnu vydrží celou zimu. Vyzkoušet ji můžeme podle osvědčených receptů z našeho receptáře.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit pomazánku
- Na 1 kg rajčat potřebujeme 30 dkg oloupaného česneku a 7 dkg soli.
- Použijeme červená rajčata (taková jako na kečup), která nejsou příliš vodnatá.
- Případnou přebytečnou tekutinu z rajčat po jejich rozkrojení vybereme lžičkou a využijeme jiným způsobem.
- Oloupeme česnek a společně s rajčaty ho rozmixujeme.
- Přidáme sůl a vše dobře promícháme.
- Směsí plníme dobře vymyté a vypařené skleničky od dětské výživy.
- Uzavřeme je víčky a uložíme do chladna a temna, není potřeba uložení v ledničce.
Jak využít pomazánku
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 9 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
Vyzkoušejte triky na snadné loupání česneku. Pomůže mikrovlnná trouba, horká voda nebo šroubovací sklenice
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře