Jak zpracovat růžičkovou kapustu na chutný oběd či večeři? Zapečená s oblíbenými surovinami bude výborným jídlem
Růžičková kapusta je zelenina, kterou sklízíme až během zimního období. Máme tak k dispozici hodnotný zdroj čerstvých vitamínů. Kapustičky se dají použít nejen do polévek a karbanátků, ale také je můžeme nejrůznějšími způsoby zapékat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zapékat růžičkovu kapustu
S čím lze zapékat kapustu
Máme více variant, které při zapékání různě kombinujeme a vybíráme z nich podle vlastní chuti a možností:
- maso (jemně nakrájené nebo mleté), slanina, uzeniny
- sýr: Eidam, Gouda, uzený sýr, Niva, Mozarella
- sojový granulát
- smetana, vejce, bešamel
- cibule, česnek, brambory
- čerstvé bylinky: pórek, petržel
- sůl a koření: pepř, majoránka
Tip: Strouhaným sýrem vše posypeme až ke konci zapékání, jinak by se během pečení příliš vysušil a utvořil by příliš tvrdou krustu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 9 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Komentáře