Chcete ozdobit perníčky sněhem? Poradíme, jak se vyhnout nejčastějším chybám a připravit správný sníh na zdobení
Zdobené perníčky jsou nejen chutné, ale i krásné. Některé z nich jsou vlastně malými uměleckými dílky. Ať už je zdobíme s dětmi pro radost, chystáme výzdobu sváteční tabule nebo milé dárečky pro naše blízké, vždy si přejeme, aby byly co nejkrásnější.
Také rádi pečete a zdobíte perníčky, ale občas se vám něco nepovede tak, jak by mělo? Snad vám pomůže náš jednoduchý návod. Poradíme, jak na to, aby se podařil krásně hladký sníh, kterým se bude dobře zdobit.
Několik tipů, jak se vyhnout chybám
Než se pustíme do zdobení, vyplatí se věnovat pozornost několika radám:
- Sníh na zdobení perníčků zásadně nešleháme, ale vymícháváme ruční metličkou nebo elektrickým šlehačem s vrtulkami na těsto. Vyvarujeme se tak nežádoucich vzduchových bublinek, kvůli kterým se sníh při zdobení trhá a linky nedrží v kuse.
- Sníh by neměl být příliš hustý, protože pak se drolí a z perníčků opadává. Optimální poměr je 150 g moučkového cukru na 1 bílek na hustší sníh na zdobení špičkou, a 120 g cukru na 1 bílek na řidší sníh pro vylévání větších ploch.
- Cukr dvakrát přesejeme přes sítko - tím se zbavíme drobných krystalků, které by ucpávaly zdobící špičku.
- Nádobu s hotovým sněhem uchováváme v lednici. Zůstane-li v teple, rychle řídne a pak se při zdobení kontury rozpíjejí.
Další bohatou inspiraci k pečení a zdobení perníčků najdeme v našem receptáři. Přejeme, ať se voňavé pečivo podaří.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 6 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Jak hnojit rajčata: Správné postupy zajistí bohatou úrodu a zdravé rostliny po celou sezonu
Vánoce podle vás nejsou důvod přestat myslet na své zdraví? Víme, jak zdravě a nádherně ozdobit perníčky i bez cukru
Komentáře