Zimní saláty podle oblíbených receptů. Zelí, cibule a kořenová zelenina - snadno dostupné suroviny pro zdraví a sílu
Zimní saláty jsou dobrým zdrojem vitamínů a dalších užitečných látek, které nám lépe pomohou přestát chladné období roku. Základem je snadno dostupná zelenina, kterou připravíme podle osvědčených receptů.
Snadno dostupné suroviny
Mohlo by vás zajímat
Hlávkové zelí
Hlávkové zelí jemně nakrájíme ostrým nožem nebo nám pomůže kuchyňský robot. Pak ho posolíme, osladíme a přidáme pár kapek oleje. Vše promícháme a necháme chvíli stát. Zelí získá křehkost a začne pouštět šťávu. Do zelného salátu se hodí kmín, jemně nakrájená cibule, strouhaná mrkev i jablko. Výborné saláty připravíme z kysaného zelí.
Mrkev, celer a červená řepa
Mrkev dává salátům sladkou svěží chuť a pěknou barvu. Připravujeme ji nasladko i naslano. Oslazená strouhaná mrkev s jablíčkem, mírně okyselená citrónovou nebo pomerančovou šťávou, je oblíbenou pochoutkou i pro menší děti. Červená řepa má atraktivní barvu, dobře chutná ve spojení s křenem. Celer svou chutí saláty pozvedne a vylepší.
Čínské zelí
Čínské zelí stačí jemně nakrájet, přidat na kostky nakrájená rajčata, cibuli, vařená vejce a sýr. Vše doplníme ochucenou zálivkou z kysané smetany a luxusní salát je během chvilky hotový. Výborně chutná k čerstvým bagetám nebo dalamánkům.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 10 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Komentáře