Recepty na smažená jídla z celého světa
Smažená jídla bývají chuťově úžasná, až návyková. Nemálo lidí jim proto propadne. Jenže to má svoje rizika. Dobroty v těstíčkách, trojobalech, smažené hranolky a další pokrmy, připravené v horké olejové lázni jsou velmi tučné, takže zatěžují trávení. A nejsou zrovna prospěšné v případě, kdy hubnete nebo si jen chcete udržet váhu. Upírat si je asi není nutné, ale rozhodně s nimi šetřete. Proto vybírejte pečlivě co nejlepší recepty, aby vaše hřešení alespoň stálo za to!
Smažit se dá maso, zelenina, houby i všemožná těsta. Smažené najdete v evropské, americké i asijské kuchyni, ve slaných i sladkých provedeních. Obalovat můžete i nemusíte. Pořiďte si kvalitní oleje a vhodné nádobí (pánve či mělké kastroly) a s chutí (a mírou) do toho!
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 56 minutami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 14 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 23 hodinami
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalé řízky z hub? Stačí jednoduchý trik před obalováním a výsledek bude perfektní
Beárnská omáčka dokonale dochutí steak i zeleninu. K tomu, aby byla krásně hladká, pomůže trik slavné kuchařky Julie Child
7 důvodů, proč dávat dětem jablka plus tipy na netradiční recepty: Už jste zkusili jablečnou nutellu?