Želatinový meloun oživí každou jarní párty!
13. 4. 2014 Tipy a triky
Čas jarních grilovaček, venkovního posezení a zahradních párty je tu! K tomuto skvělému období roku také neodmyslitelně patří chuť melounu. Proto Vám dnes přinášíme inspiraci, jak si meloun vychutnat zcela nově a netradičně. Vyzkoušejte želatinové melouny, které Vás uchvátí nejen svou chutí, ale také vzhledem!
Čas jarních grilovaček, venkovního posezení a zahradních párty je tu! K tomuto skvělému období roku také neodmyslitelně patří chuť melounu. Proto Vám dnes přinášíme inspiraci, jak si meloun vychutnat zcela nově a netradičně. Vyzkoušejte želatinové melouny, které Vás uchvátí nejen svou chutí, ale také vzhledem!
Na přípravu želatinových melounů budete potřebovat:
- 3 čajové šálky melounové šťávy
- 2 čajové šálky vody*
- ½ čajového šálku krystalového cukru
- 4 balíčky neochucené želatiny
- hrubozrnnou sůl
Malý a zralý meloun rozkrojte napůl a vydlabejte z něj všechnu dužinu. Tu dejte do odšťavňovače, nebo z ní přes síto vymačkejte co nejvíce šťávy.
V hrnci smíchejte vodu a cukr a za stálého míchání vařte na mírném ohni, dokud se cukr zcela nerozpustí. Odstraňte z tepla, přidejte 3 šálky šťávy z melounu a vmíchejte želatinu. Směs nalijte do dutých půlek melounů a nechte v ledničce chladnout minimálně 4 hodiny.
*Na želatinovém melounu si pochutnají nejen děti, ale i dospělí – v takovém případě můžete 1 šálek vody nahradit bílým rumem nebo vodkou.
Meloun servírujte na dřevěném prkně a krájejte na měsíčky jako obvykle. Pro zvýraznění chuti podávejte se špetkou hrubozrnné soli.
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Rakousko-uherské dědictví ze zlata: Jak zvládnout dokonalé řízky?
Když se řekne sváteční jídlo, spolu s tím často… Číst více
Jak vyrobit panko strouhanku. Stačí dva dny starý bílý chléb a struhadlo
Panko strouhanka je japonská obalovací strouhanka, která má hrubší strukturu než běžná strouhanka. V obchodech bývá poměrně drahá, ale můžeme si ji… Číst více
Jak se dělí telecí maso? Využití jednotlivých částí
Dělení telecího masa Telecí je maso skotu do stáří asi 8 týdnů. Maso je jemné chuti i struktury, bez tuku, lehce stravitelné, proto se doporučuje… Číst více
Recepty z českých filmů: U Bartáčků zase naklepávají řízky! Poradíme, jak je mít nejlepší
Ve slavné české komedii Zítra to roztočíme,… Číst více
Holandský řízek je ryze český vynález. Odkud tedy vzal svůj název?
Holandský řízek patří ke klasikám, které by… Číst více
Odkud se vzal císařský trhanec? Nejlépe by to věděli František I. a jeho žena Sissi
Sladkostí na nervy není nikdy dost, těch… Číst více
Retro okénko: Vzpomínáte si ještě na mlíčňáky a mléčné koktejly?
Letmé útržky z dětství některých z nás vyvolávají… Číst více
Jak na nejlepší těstíčko na obalování řízků. Takhle připravíte sýrové, česnekové, sezamové a další oblíbená těstíčka k obalování
Čím obalovat řízky Těstíčka k obalování obvykle připravíme během chvilky. Smícháme suroviny a pokud se nám podaří vytvořit chutnou směs, která bude… Číst více
Máte jen malý špalík masa a zrovna potřebujete velký plátek na řízek? Vyzkoušejte maso nakrájet "na motýlka"
Ze špalíku masa malého průměru nebo z kuřecího prsa lze vhodným krájením a naklepáním připravit poměrně velké řízky nebo plátky. Maso pak využijeme… Číst více
Jídla naruby a jak jste je ještě neochutnali: Znáte obrácený řízek nebo plněné rohlíky?
Znáte to - dokonalá věc někdy vznikne z omylu.… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Židovská kuchyně pro nás může být inspirací a zpestřením jídelníčku
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Výborné žloutkové řezy z listového těsta: Víte, jak je připravit?
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 2 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 4 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 4 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 6 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 7 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Komentáře
7. 11. 2014 13:51
21. 5. 2014 09:31
15. 5. 2014 10:14
9. 5. 2014 17:30
26. 4. 2014 19:01