Co dělat, když se těsto drolí? Odpovídáme začátečníkům
Někdy nás těsto, které připravujeme, dokáže potrápit. Začátečníkům mohou pomoci rady, jak těsto napravit, abychom zbytečně nezničili suroviny. Budeme rádi, když vám naše tipy pomohou.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Někdy nás těsto, které připravujeme, dokáže potrápit. Začátečníkům mohou pomoci rady, jak těsto napravit, abychom zbytečně nezničili suroviny. Budeme rádi, když vám naše tipy pomohou.
Zmrzlina se objevila už ve starém Řecku a v Číně, kdy se pomocí ledu a sněhu mrazily ovocné šťávy. Do Evropy ji dovezl pravděpodobně Marco Polo a od té doby se stala součástí hostin na stolech bohatých šlechtických rodin.
Báječné polévky plné zeleniny podle osvědčených receptů nám vrací vzpomínky na naše dětství, kdy nám je maminky nebo babičky servírovaly na stůl. Tyto polévky mají nezaměnitelnou vůni a chuť, příjemně zasytí a zahřejí. Můžete je vyzkoušet uvařit s…
Celiakie je autoimunitní onemocnění, při kterém nemocný organismus nesnáší lepek (gluten). Celiatici se musí podle doporučení svého lékaře vyhýbat všem obilovinám - pšenici, špaldě, ječmenu, žitu, ovsu a výrobkům z nich.
Jakou přílohu máte nejraději?
Hlasovalo 378 návštěvníků
Máte rádi jednoduché moučníky, které vám nezaberou moc času, nemusíte na nich nic vyšlehávat nebo třít a úplně vám stačí jen vše smíchat v míse a upéct? Citronový pudink Josefa Maršálka vás tak určitě nadchne. Je velmi jednoduchý na přípravu a…
Okurky si můžeme zakoupit už předpěstované v květináči, ale daleko lepší je vypěstovat si vlastní rostlinku ze semínka. Budeme pak vědět, jakou odrůdu pěstujeme, jak se o ni postarat i co od ní očekávat.
Dostali jste chuť na čerstvé, křupavé a dozlatova vypečené rohlíky, ale nechce se vám do krámu? Máme pro vás jednoduché řešení. Jednoduše a snadno si je upečte doma. Nemusíte se vůbec bát, že se nepovedou. Tyto bleskové rohlíky jsou tak snadné na…
Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Jak nařezat špekáčky, aby se dokonale propekly a nespálily? K nejlepším metodám patří ježek nebo chobotnice
Buchty po ránu: Apple pie podle Josefa Maršálka. Na americký koláč se šťavnatými jablky je potřeba správná mouka