Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Po Vánocích máme obvykle dost sladkého cukroví a zatoužíme po nějaké slané a pikantní dobrůtce. Pokud chcete mít v záloze nějakou takovou vánoční specialitu, připravte si s námi opilé a marinované klobásky, které nadchnou všechny milovníky masa a slaných pokrmů. Skvěle se hodí také jako silvestrovské pohoštění, které na slavnostním menu rozhodně nikdo nepřehlédne.

Na opilé klobásky budete potřebovat:

  • 50 ks koktejlových klobás
  • 50 g pomerančové marmelády
  • 2 lžíce brusinkové omáčky
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 1 panák vodky

1. Troubu předehřejte na 200°C. Plech vyložte pečícím papírem a vyskládejte na něj klobásky.

2. Ostatní ingredience promíchejte v míse. Marinádou rovnoměrně potřete klobásky.

3. Pečte přibližně 50 minut, dokud se marináda nepromění v sladký táhlý sirup.

Na marinované klobásky budete potřebovat:

  • 75 ks koktejlových klobás
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 125 ml medu
  • 2 lžíce sójové omáčky

1. Troubu předehřejte na 220 °C. Plech vystelte pečícím papírem a vyskládejte na něj klobásky.

2. Ostatní ingredience dobře smíchejte. Marinádou rovnoměrně potřete klobásky.

2. Pečte 25 – 30 minut. V polovině pečení můžete klobásky lehce promíchat nebo obrátit. 

Komentáře

Nadja Nadja

23. 12. 2016 15:30

:-O Nedávno jsem toto zahlédla v náhodných (při přepínání), ale než jsem stačila otevřít, tak už jsem byla někde jinde. Název jsem si pamatovala, ale vyhledávač mi nic nenašel - hledala jsem v receptech. Tady tento zajímavý recept zapadne, :no: pokud by se právě teď znovu neobjevil v náhodných, tak bych ho nenašla - myslela jsem, že jsem nějak zkomolila název.
Proto prosím autora, aby ho dal do receptů.

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli