Den bonboniéry
Národní den
Už maminka filmového Forresta Gumpa říkala: “Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš, co ochutnáš”. Ano, možná proto je tato čokoládová sladkost, která slaví svůj den 28. prosince, po celém světě tak oblíbená. V jedné krabičce potkáte tolik různých chutí a druhů čokoládových bonbonů!
Původně (nejméně od 18. století) označovalo slovo bonbonnière pouze stolní nádobu na bonbony a další drobné sladkosti. Nyní bonboniérou označujeme menší či větší krabičku, dózu nebo nádobku z různých materiálů, která je naplněná čokoládovými bonbony. Buď jednodruhovými nebo kombinací tvarů bonbonů, jejich chutí i náplní.
Jakou bonboniéru vybrat
Samozřejmě můžeme koupit bonboniéru levnější, ale protože ji dáváme k výjimečným příležitostem, opravdu se vyplatí sáhnout po bonboniéře dražší, z kvalitních surovin. V opravdu kvalitní bonboniéře pak můžete najít takové lahůdky, jako je lískooříškový nugát, bonbon s příchutí irské kávy či slaného karamelu a mnoho dalších zajímavých chutí a vůní. Pokud rádi tvoříte v kuchyni, můžete vyzkoušet udělat nejen domácí čokoládu, ale přímo svoji bonbonieru - a darovat ji někomu blízkému.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den bonboniéry?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 2 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 4 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 4 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 5 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 6 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů