Den pizzy pepperoni
Národní den
Pizza v podobně, jak ji známe dnes, pocítila teplo pece v Neapoli v polovině 19. století. V současné době existuje mnoho druhů této pochoutky. Jedním z nich je pizza pepperoni, jejíž svátek slavíme 20. září.
Pizza pepperoni je americký druh pizzy, který je proslulý velmi chutnou ingrediencí - pikantním salámem. Název „Pepperoni“ je odvozen od italského slova „peperoni“ (s jedním 'p'), což v překladu znamená "velká paprika". Dnes se tímto výrazem myslí výrazný salám, často vyrobený z hovězího a vepřového masa a koření. Popularita této pizzy začala růst v padesátých letech minulého století. Nyní se nejvíce upřednostňuje varianta zdobená hovězím masem, i když existují i verze s rybím masem a feferonkami. Ačkoli se příprava liší v různých regionech, základem této pizzy je vždy rajčatová omáčka, mozzarella a samozřejmě pepperoni.
Jak na domácí těsto na pizzu
Jistě jste také nejednou zatoužili po tom, připravit si vlastní pizzu. Pokud máte těsto, je to poměrně jednoduché, příprava samotného těsta je však trochu složitější. Zkusit to však můžete třeba podle našeho návodného videa. Podívejte se, jak na těsto na pizzu. Základem přípravy pizzy bývá kynuté těsto, kterého známe několik variant. Vypracování těsta může být na začátku trochu náročnější, když se jeví jako příliš tuhé, ale postupem času získá na pružnosti. Některá domácí těsta, která se používají na přípravu pizzy, se více podobají těstu, které by se spíše hodilo na kynutý ovocný koláč.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den pizzy pepperoni?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 10 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Chcete tento rok slavit Den svatého Patrika? Připravte špenát a skočte si na jedno zelené
Buchty po ránu: Nadýchané bydžovské peciválky podle receptu Josefa Maršálka. Vláčnost zaručí jeden krok při přípravě
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči