Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Blanšírování

yanull yanull
Blanšírování

Blanšírování je ponoření potraviny do horké vody a její následné zchlazení. Díky tomu zůstane zelenině svěží barva a nedochází ke ztrátě vitamínů. Blanšírování pochází z francouzského blanchir "zbělit" - maso totiž po krátkém ponoření do horké vody zbělá, a zůstane šťavnatější i při dalším zpracování. Některé druhy zeleniny (špenát a jiné) získají blanšírováním lepší chuť. Blanšírování se používá i při zpracování hub. 

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Brynza

Sladké ovčí mléko se zasýří, tato surovina se nechá zaschnout a tím vznikne hrudkový ovčí sýr. V… Číst dál

Brynza

Bublanina

Bublanina je velmi oblíbený sladký druh moučníku. Jedná se o třené nebo piškotové těsto, které se… Číst dál

Bublanina

Bucatiny

Bucatiny jsou těstoviny z tvrdé pšenice, vyrobené z mouky a vody. Jsou dlouhé asi 25-30 cm, uvnitř… Číst dál

Bucatiny

Bufet

Pod názvem bufet si většinou představíme stůl, na němž jsou různé vkusně upravené pokrmy i nápoje,… Číst dál

Bufet

Bulgur

Bulgur je nalámaná a předvařená celozrnná pšenice, která se vypere, usuší a nadrtí na menší kousky.… Číst dál

Bulgur

Burek

Burek pochází z turecké kuchyně, velmi populární je v zemích bývalé Jugoslávie a na celém Balkánu.… Číst dál

Burek

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Listové těsto

Listové těsto je složitější na výrobu, pokud ho připravujeme sami doma, ale lze ho běžně koupit. Na… Číst dál

Listové těsto

Mandle

Mandle jsou v podstatě jádra pecek, které se nachází v plodech mandloně obecné. Pěstují se v… Číst dál

Mandle

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více