Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Harlekýn

yanull yanull
Harlekýn

Harlekýn je nadýchaný dort s pařížskou šlehačkou, který úžasně voní a rozplývá se na jazyku. Můžeme jej zakoupit v cukrárně, ale více nás potěší, když si jej upečeme sami doma. Hlavně milovníci šlehačky si přijdou na své. Korpus je třeba připravit z dobře vyšlehaných vajec, protože se nepřidává kypřící prášek. Dále je důležitá smetana, nejlépe 40 %, kterou musíme řádně vychladit. Pak je úspěch zaručen.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Pyré

Pyré je kulinářský název pro hmotu jemné struktury, která vznikla pasírováním, drcením, šleháním,… Číst dál

Pyré

Quiche

Quiche je tradiční francouzský slaný koláč, jehož základem je křehké těsto. Připravuje se s různými… Číst dál

Quinoa

Quinoa je pseudoobilovina, kterou už měli v jídelníčku Inkové. Merlík chilský je rostlina z čeledi… Číst dál

Quinoa

Rajčatový protlak

Rajčatový protlak je výrobek hustší konzistence. Vyrábí se z vyzrálých rajčat, zbavených slupek a… Číst dál

Rajčatový protlak

Rajče

Rajče patří do čeledi lilkovitých, jedná se o plodovou zeleninu, která pochází z Jižní Ameriky.… Číst dál

Rajče

Rakytník

Rakytník řešetlákový je dřevina, využívaná už v dávné minulosti. Plody obsahují mnoho cenných látek… Číst dál

Rakytník

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více