Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapary

cathleen cathleen
Kapary

Kapary jsou uzavřená, nerozvitá, olivově zelená poupata kapary trnité ze Středomoří. Nakládané v solných nebo octových nálevech mají jedinečnou nahořklou, slanokyselou chuť. Vynikající jsou kapary (lidově kaprlata) v salátech, omáčkách, na pizze a k sýrům. Nezbytné jsou při výrobě rybích oček.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Ovesné vločky

Oblíbené ovesné vločky vznikají rozdrcením ovesných zrn a patří do kategorie zdravé výživy pro… Číst dál

Ovesné vločky

Paella

Paella je typický španělský pokrm, pocházející z města Valencie. Jedná se o španělské rizoto, které… Číst dál

Paella

Pak choi

Pak choi je druh čínského zelí. Je to brukvovitá zelenina, stejně jako naše zelí. Částečně se… Číst dál

Pak choi

Palačinky

Palačinky se připravují z litého těsta. Základ tvoří mléko, mouka a vejce. Pečou se na pánvi,… Číst dál

Palačinky

Palec

Palec je část z vepřové panenské svíčkové - panenky, nejkvalitnějšího vepřového masa. Jedná se o… Číst dál

Palmový olej

Palmový olej se lisuje z oplodí palmy olejné. Získává se z dužiny plodů. Z oddělených jader těchto… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Marie