Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mozzarella [mocarela]

yanull yanull
Mozzarella

Mozzarella je druh měkkého sýru ve tvaru oválu, pocházejícího z italské Kampánie. Má sněhobílou barvu a tenký povrch. Skladuje se v pevných obalech nebo v miskách, ve kterých je syrovátka. Tento sýr má měkkou strukturu, dá se dobře krájet. Zráním měkne a má intenzivnější chuť. Má široké využití, např. na pizzu, do salátů, na těstoviny, ale může se i smažit v klasickém trojobalu. Originální mozzarella se vyrábí z buvolího mléka.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Guláš

Je mnoho druhů gulášů, které se liší svým názvem podle použitých surovin. Můžeme si pochutnat na… Číst dál

Guláš

Gurmán

Slovo gurmán jsme převzali z francouzštiny. Znamená to labužník a znalec dobrého jídla a pití.… Číst dál

Gurmán

Gyros

Gyros je jednoduché, rychlé a velmi chutné jídlo. Pochází z Řecka a dělá se ze skopového masa nebo… Číst dál

Gyros

Halva

Halva (chalva) je jedna z nejstarších orientálních cukrovinek. Její název pochází z arabského slova… Číst dál

Halva

Hamburger

Kdo by neznal hamburger, grilovanou placku z mletého hovězího masa, vloženou do rozkrojené housky.… Číst dál

Hamburger

Harissa

Harissa je ostrá směs koření na přípravu masa, omáček a minutek. Můžeme ji koupit v obchodě, ale… Číst dál

Harissa

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více