Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tamarind

cathleen cathleen
Tamarind

Tamarind (tamaryšek, kyselé datle, indické datle) má silně sladkokyselou chuť. Luskovité plody jsou cca 8 cm dlouhé a dva cm široké. Lusky obsahují čtyři až dvanáct jader obklopených červenohnědou až téměř černou kašovitou dření, která má sladkokyselou chuť a vysokou cukernatost (až 35 %). Dužina se může pojídat čerstvá, vařená, sušená, zavařená jako povidla, můžeme z ní připravit osvěžující nápoje, nebo ji využít jako přísadu do jídla (speciální kořeněné omáčky), čatní nebo do rýžových a zeleninových pokrmů.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Pyré

Pyré je kulinářský název pro hmotu jemné struktury, která vznikla pasírováním, drcením, šleháním,… Číst dál

Pyré

Quiche

Quiche je tradiční francouzský slaný koláč, jehož základem je křehké těsto. Připravuje se s různými… Číst dál

Quinoa

Quinoa je pseudoobilovina, kterou už měli v jídelníčku Inkové. Merlík chilský je rostlina z čeledi… Číst dál

Quinoa

Rajčatový protlak

Rajčatový protlak je výrobek hustší konzistence. Vyrábí se z vyzrálých rajčat, zbavených slupek a… Číst dál

Rajčatový protlak

Rajče

Rajče patří do čeledi lilkovitých, jedná se o plodovou zeleninu, která pochází z Jižní Ameriky.… Číst dál

Rajče

Rakytník

Rakytník řešetlákový je dřevina, využívaná už v dávné minulosti. Plody obsahují mnoho cenných látek… Číst dál

Rakytník

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Marie

Nejnovější recepty Více