Rebarborový koláč s drobenkou
Jestli máte chuť na rychlý a snadný moučník s rebarborou, nebo sezónním ovocem, upečte tento koláč. Příprava těsta je velmi snadná, pak ho stačí poklást rebarborou, posypat drobenkou a péct, než drobenka zezlátne.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 14 198 kJ / 3 394 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,65 g |
Tuky | 115,35 g |
Vláknina | 10,35 g |
Cholesterol | 583 mg |
Sodík | 416 mg |
Sůl | 1,61 g |
Sacharidy | 524,04 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 6. 2021 13:22
175 až 200°C
Oskar:
Já zkusil s olejem...
Nefunguje to
jana: " Večer jsem to dala i s plechem do mikroténového sáčku do chladna a druhý den byla ještě lepší, krásně zvlhla..."
No a já dávám do drobenky žloutek, že aby co nejdéle vydržela chrumkavá, že
10. 6. 2021 08:45
2. 6. 2016 18:26
5. 6. 2013 11:38
Trošku mouky jsem si dala stranou a do ní přidala jeden prášek do pečiva. Potom jsem si vzala vyšší nadobu, ve které se dá dobře šlehat šlehačem a vložila jsem do ní vejce s cukrem, chvíli prošlehala až to zesvětlá a potom vždycky po trochách střídavě přidávála mléko, olej, mouku a pořád tak dokola až se udělá hezká homogenní hmota. Úplně nakonec jsem zašlehala zbylou trošku mouky s práškem do pečiva. Těsto jsem nalila na normální vyšší plech - buchta je po upečení vysoká cca 2,5 cm. Samozřejmě plech předtím vymastíme tukem a vysypeme strouhankou. Na těsto poklademe rebarboru a zasypeme pěkně připravenou drobenkou. Pekla jsem v předehřáté troubě na 180 C, cca 25 minut. Na čas moc nehledím, každá trouba peče jinak, řídím se tím, až začne zlátnout ta posýpka na buchtě, tak je hotovo. Po 15 minutách pečení plech v troubě obrátím - nevím jak komu, ale mě peče trouba vzadu vždycky víc, tak aby byla buchta rovnoměrně do zlatova upečená. Až byla drobenka na buchtě pěkně zlatá, tak jsem pro jistotu píchla doprostřed buchty ještě špejli a vytáhla, jestli na ní není přilepené syrové těsto - no a kdy nebylo, tak s buchtou z trouby ven. Byla opravdu moc dobrá. Po upečení jsem ji nechala vychládnout a ještě pocukrovala. Večer jsem to dala i s plechem do mikroténového sáčku do chladna a druhý den byla ještě lepší, krásně zvlhla a nyní je poledne a zbývají tam už jenom dva kousíčky !!!!
28. 5. 2013 15:41
10. 9. 2012 20:06
6. 6. 2012 21:14
6. 6. 2012 21:11
6. 6. 2012 21:09
6. 6. 2012 20:58
OCENILA BYCH, KDYBY BYL PRIDAN POSTUP PRO UPLNE DILETANTY, RADA BYCH NECO TAKOVE UPEKLA ALE VUBEC NEVIM JAK.
Vas recept je mozna pro pokrocile, ale mne tedy vubec nepomohl !
28. 5. 2012 13:58
24. 5. 2012 15:05
24. 5. 2012 10:57
24. 5. 2012 10:46
24. 5. 2012 09:24
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 38 minutami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Právě bylo uvařeno:
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 10 minutami
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 14 minutami
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 25 minutami
Falešný španělský ptáček
Ljenka uvařila před 44 minutami
Moje bulharka
3petr84 uvařila před 1 hodinou
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 1 hodinou
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 10 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 10 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 11 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
Další recepty
Tématické fráze: drobenkový koláč s rebarborou rebarborová buchta s drobenkou na hrnky rebarborový koláč na plech rebarborový koláč s tvarohem a drobenkou rebarborový koláč se žmolenkou hrníčkový rebarborový koláč buchta z rebarbory s drobenkou kolac s rebarborou buchta s rebarborou a drobenkou drobenkový rebarborový koláč rebarborový koláč drobenkový koláč z rebarbory rebarborová buchta s drobenkou hrníčkový koláč s rebarborou recept na koláč z rebarbory buchta na plech s rebarborou rebarborový drobenkový koláč koláč z rebarbory video buchta s rebarborou co s rebarborou
Suroviny: mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, vejce, prášek do pečiva, rebarbora, máslo, mouka hrubá, cukr moučkový, tuk, mouka hrubá
Rebarborový koláč s drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ng8R
21 názorů