Rajčatové čatní (omáčka pokaždé jinak)
Čerstvá rajčata ze zahrádky mají sice dlouhou sezonu přes léto, nicméně v zimě jistě oceníme jejich chuť v podobě čatní nebo marmelády. Jedna verze je základní s kořením, druhá s vínem a marmeládou. Kterou vyberete vy?
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 11 073 kJ / 2 646 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,69 g |
Tuky | 9,07 g |
Vláknina | 94,92 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 299 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 545,28 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Rajčatové čatní se používá jak zastudena, tak i zatepla.
Každá omáčka je chuťově úplně jiná. Malé sklenice se osvědčily zejména z toho důvodu, že pokud otevřeme velkou sklenici, musí se ihned spotřebovat, nevydrží otevřená dlouhou dobu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 9. 2016 10:05
26. 8. 2014 20:14
9. 9. 2013 10:11
15. 8. 2013 17:37
Ani nevím, odkud ty recepty mám, ale i bez té soli vydrží min. 1 rok. Déle nevím, dělám každý rok znova do zásoby.
15. 8. 2013 16:54
14. 9. 2011 11:30
29. 8. 2010 11:21
29. 8. 2010 11:17
29. 8. 2010 04:07
28. 8. 2010 19:52
28. 8. 2010 18:22
28. 8. 2010 16:34
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 3 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 3 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 16 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Právě bylo uvařeno:
Zapečené těstoviny se šunkou, smetanou a sýrem
jcqxrd uvařila před 3 minutami
Buchta s jablky a kysanou smetanou
shiperka uvařil před 4 minutami
Srbské rizoto z vepřové plece
Standby uvařila před 45 minutami
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
konvickova uvařil před 1 hodinou
Šlehačková vánočka
hanastan uvařila před 1 hodinou
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 1 hodinou
Domácí skořicové vafle
Eliška_ uvařil před 1 hodinou
Rychlý výborný hráškový krém
jiri petrasek uvařila před 1 hodinou
Vepřové nebo hovězí maso v kapustě
SKMZinka uvařila před 2 hodinami
Buchta - prošívaná deka
olca1983 uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Desatero rad na téma rajčata: Jak je nejlépe zavařit a co dobrého z nich připravit na zimu
Oloupat rajčata s námi zvládne každý začátečník. Poradíme jednoduchý postup a pomůže i názorné video
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Další recepty
Tématické fráze: čatní ze zelených rajčat čatní rajčatová omáčka z rajčat rybízové čatní čatní z rajčat a paprik paprikové čatní rajčatové chutney omáčka z rajčat čatny ze zelených rajčat čatny chatney z rajčat recept nadúroda rajčat omáčka čatný recept z cukety chatney recept na čatní chatney z rajčat čatni z paprik a rajčat čatní z rajčat a papriky čatní recept chutney ze zelených rajčat
Suroviny: rajče, cukr hnědý, skořice celá, bobkový list, máta, zázvor čerstvý, chilli paprika čerstvá, ocet vinný, rajče, cibule, paprika čerstvá červená, paprika sušená sladká, marmeláda, česnek, víno červené, ocet vinný, med, rozinky, sůl, pepř mletý, koření oregáno, tymián, olej olivový
Rajčatové čatní (omáčka pokaždé jinak)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1Gxo
12 názorů