Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
Polévka zasytí kdykoliv během dne. Snadnou zeleninovou pak můžeme připravit třeba z kedlubny nebo květáku. Kousky zeleniny povaříme, dochutíme a doplníme mlékem a smetanou. K podávání pak servírujeme krutony opečené na másle.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 802 kJ / 670 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,70 g |
Tuky | 39,36 g |
Vláknina | 12,07 g |
Cholesterol | 125 mg |
Sodík | 220 mg |
Sůl | 0,66 g |
Sacharidy | 53,11 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Poměry ingrediencí si každý upraví podle své chuti, jestli mléka a smetany méně a nebo více, není třeba vše přesně dodržet.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 3. 2022 16:36
27. 4. 2019 09:25
21. 3. 2019 17:16
1. 4. 2016 10:05
27. 3. 2014 21:06
26. 3. 2014 22:13
16. 3. 2014 23:29
16. 3. 2014 16:49
15. 6. 2012 11:47
31. 7. 2011 13:21
26. 6. 2011 11:35
22. 6. 2011 19:54
5. 2. 2011 23:49
5. 2. 2011 15:11
14. 10. 2010 22:41
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 2 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 2 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
konvickova uvařil před 5 minutami
Šlehačková vánočka
hanastan uvařila před 8 minutami
Koláč s hroznovým vínem
Sasenka uvařila před 13 minutami
Domácí skořicové vafle
Eliška_ uvařil před 29 minutami
Rychlý výborný hráškový krém
jiri petrasek uvařila před 41 minutami
Vepřové nebo hovězí maso v kapustě
SKMZinka uvařila před 1 hodinou
Buchta - prošívaná deka
olca1983 uvařila před 1 hodinou
Levandulový med (sirup)
Marcela0123 uvařila před 2 hodinami
Míša dezert ve skleničce
selloiva@gmail.com uvařila před 2 hodinami
Šunkofleky
Petra.zalis uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Kedlubny využíváme v kuchyni po celý rok. Rané jemné odrůdy jsou na jaře vítaným zdrojem vitamínů a minerálů
Kedlubny využíváme v kuchyni po celý rok. Rané jemné odrůdy jsou na jaře vítaným zdrojem vitamínů a minerálů
Další recepty
Tématické fráze: květáková polévka recept květáková polévka kedlubnová polévka se smetanou kvetakova polivka mléčná polévka květáková polévka květáková polévka s mlékem mléčná polívka recept na kedlubnovou polévku recept na květákovou polévku květáková pomazánka kedlubova polevka recept kvetakova polevka kvetakova plevka polevka z kedluben mléčná polévka recept kedlubnová polévka s mlékem recept na květákovou polívku polévka květáková kedlubnová omáčka
Suroviny: kedlubna, vývar zeleninový, mléko, smetana na vaření, máslo, mouka hladká, sůl, houska, petrželka
Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ajl
25 názorů